Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti održano predavanje u Đačkom domu Požega

Predavanje u Đačkom domu
(FOTO: PU PSŽ)

1.12.2023. | 09:11 | PU PSŽ
Pregleda: 947

Policijski službenici PU požeško- slavonske su 30. studenoga u prostorijama Đačkog doma u Požegi održali predavanje korisnicima i odgajateljima na temu ovisnosti o drogama i njenog suzbijanja kod mladih s ciljem podizanja svijesti o problemu svih vrsta ovisnosti te na problem zlouporabe sredstava ovisnosti, a poglavito droga. Predavanje su održali policijski službenik Službe kriminalističke policije Mario Pjerabon i policijski službenik za prevenciju Miro Miličević.Kroz predavanje su prisutni upoznati s vrstama droga i načinima na koje djeluju, a kroz brojne primjere iz policijske prakse nastojalo se predočiti koje posljedice one mogu izazvati i koje opasnosti predstavljaju za zdravlje te za obiteljski i društveni život.

Učenicima se kroz predavanje želi podići i razina svijesti o opasnostima konzumiranja i štetnosti zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti. Naime, često se trošenje droga započinje eksperimentiranjem, znatiželjom ili utjecajem društva i vršnjaka, te je stoga važno oduprijeti se svim izazovima koje nepromišljenim ponašanjem možemo izazvati.Također je ukazano koje posljedice snosi alkohol i njegovo konzumiranje te problematiku vožnje pod utjecajem alkohola i problematiku događanja prometnih nesreća u kojima su sudionici „mladi vozači“ pod utjecajem alkohola.

Na samom kraju su učenici upoznati i s kazneno-pravnim i prekršajnim odredbama, odgovornošću i specifičnostima vezanima uz njihovu dob i odrastanje.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI