Policijskom službeniku Goranu Matijeviću uručeno priznanje za unapređivanje sustava podrške žrtvama i svjedocima

Priznanje G. Matijević
(FOTO: PU PSŽ)

21.9.2023. | 08:30 | PU PSŽ
Pregleda: 2450

U srijedu 20. rujna 2023. u sklopu konferencije pod nazivom „Jučer, danas, sutra – potrebe žrtava i svjedoka“ koja se održava u Kući Europe u Zagrebu 20. i 21. rujna, u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara i potporu Europske komisije i Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, policijskom službeniku za prevenciju PU požeško-slavonske Goranu Matijeviću uručeno je godišnje priznanje za unapređivanje sustava podrške žrtvama i svjedocima i pružanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji za 2022. godinu.

Uz policijskog službenika, priznanje je uručeno i gđi Fani Bugarin Šoljan iz Pule, zaposlenoj u centru za građanske inicijative Poreč.
Udruga za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara čiji je izvršni direktor Miren Špek, diplomirani pravnik, uz ured u Vukovaru djeluje kroz Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja (jedini takve vrste u RH) te urede u Osijeku i Varaždinu i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja u Varaždinu. Aktivnosti udruge su pružanje podrške žrtvama i svjedocima na sudovima, pružanja podrške ranjivim skupinama u društvu, pružanje podrške žrtvama telefonskim putem (putem besplatnog telefona 116 006) volonterske aktivnosti i istraživačko-edukativni programi.


Kako je tijekom prigodnog uručenja istaknuto policijski službenik Goran Matijević svojim je radom, a posebice u 2022. kroz razne aktivnosti od direktne podrške žrtvama, zatim sudjelovanjem u brojnim aktivnostima od konferencija, skupova, seminara te stručnim i znanstvenim radom te edukacijama ranjivih skupina značajno doprinio unapređenju sustava podrške žrtvama i svjedocima kao i međuresornoj i suradnji s udrugama koje se bave problematikom žrtava i svjedoka te time značajno podigao razinu povjerenja žrtava u institucije i udruge koje se bave ovom tematikom.Nakon primljenog priznanja policijski službenik zahvalio je navedenoj udruzi i njenim članovima te istaknuo važnost međuresorne suradnje općenito na planu prevencije kaznenih djela i prekršaja te koordinacije i suradnje na planu pružanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI