POLICIJA IZNIJELA NOVE DETALJE STRAŠNOG SLUČAJA: Otac je bio nasilan prema supruzi!

FOTO: 034 portal

2.4.2021. | 14:00 | Luka Safundžić
Pregleda: 7729

Danas je u Slavonskom Brodu održana konferencija za medije PU brodsko-posavske na kojoj je bilo riječi o slučaju iz Nove Gradiške koji je potresao našu zemlju. Podsjetimo dvoipolgodišnja curica hitno je prebačena u dječju bolnicu u Zagrebu s teškim ozljedama - među kojima je i nagnječenje glave.

"Ispitivanje još uvijek nije završilo. U srijedu, u popodnevnim satima, policijski službenici policijske postaje Nova Gradiška su zaprimili dojavu o zaprimanju djeteta s ozljedama glave i tijela u bolnici u Novoj Gradiški. Tada su započeli prvi kadrovi, te prvi postupci istraživanja.

Jučer, uhićeni su 27-godišnji otaca i 24-godišnja majka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. kaznenog zakona.  Rješenjem Centra za socijalnu skrb preostalih troje djece iz kućanstva su smještena u udomiteljsku obitelj. Možemo reći da je otac nekoliko puta evidentiran kao počinitelj prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji zbog čega je i sankcioniran prekršajno. U prijašnjim slučajevima je bio nasilan prema članu obitelji, ali to nisu bila djeca, nego supruga. Kaznenim zakonom predviđene su kazne od 1 do 8 godina za kazneno djelo 177 stavak 3.


Policijski službenici su zatražili od nadležnog Centra za socijalnu skrb svu potrebnu dokumentaciju u vezi navedenog slučaja koji će zasigurno biti predmet kriminalističkog istraživanja. Nakon ispitivanja oni će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku a potom i nadležnom Državnom odvjetniku na daljnje postupanje, te naravno sudcu istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru", rekao je na konferenciji za medije policijski službenik za odnose s javnošću Damir Brezić.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI