Policija: Apeliramo na maturante da dostojno i mirno proslave završetak školske godine

FOTO: 034portal.hr

25.5.2023. | 08:19 | PU požeško-slavonska
IZVOR: požeško-slavonska-policija.gov.hr
Pregleda: 2997

Apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovineTradicionalno po završetku školovanja za maturante, odnosno završne razrede srednjih škola održava se „norijada“.

Tako je organizator Savjet mladih Požeško-slavonske županije, najavio da će i ove godine biti održana „norijada“ u Požegi za sve maturante požeških srednjih škola.

Ovogodišnje okupljanje maturanata bit će u petak 26. svibnja 2023. s početkom u 14 sati, u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana na prostoru starog atletskog stadiona (iza zgrade Gimnazije).


S obzirom da će se uz najavljenu lokaciju učenici okupljati i na više lokacija na području grada, policijski službenici će biti dodatno angažirani te će posebnu pozornost usmjeriti na sigurnost samih maturanata, građana i svih sudionika u prometu, kao i na sprječavanje činjenja prekršaja i kaznenih djela te oštećenja imovine.

Uz to, apeliramo i na roditelje da ne dopuštaju učenicima da tih dana upravljaju vozilima, posebice što u takvim okolnostima postoji povećan rizik od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola ili prije stjecanja prava na upravljanje.

Upozoravamo ugostitelje i trgovce da u interesu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih ne prodaju alkoholna pića i duhanske proizvode osobama koje za to ne ispunjavaju uvjete, a što će policijski službenici također pojačano nadzirati.

Na kraju, apeliramo na maturante da svojim ponašanjem i postupcima ne ugrožavaju vlastitu sigurnost te sigurnost građana i imovine te da dostojno i mirno proslave završetak školske godine.

(Izvor: pozesko-slavonska.policija.gov.hr)


VIŠE NA TEMU:
POLICIJA
APEL
MATURANTI
NORIJADA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI