Policajci Ivan i Marko učenicima OŠ A. Kanižlića predstavili aktivnosti ’Poštujte naše znakove’

Aktivnosti u školi- policija
(FOTO: PU PSŽ)

19.9.2023. | 08:14 | PU PSŽ
Pregleda: 1856

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu.

Svakako najpoznatija od ovih aktivnosti jest akcija „Poštujte naše znakove“, koja se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja kontinuirano provodi još od 1995. godine. Upravo zahvaljujući spomenutoj akciji broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od tada se znatno smanjio.
Policijski službenici PU požeško-slavonske su aktivnosti vezane za akciju „Poštujte naše znakove“ jučer predstavili u Požegi u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića gdje je prisutnim medijima voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Zvonimir Lukačević rekao nešto više o provođenju same akcije, dok su kontakt policajci Policijske postaje Požega Ivan Zeba i Marko Abramović učenicima prvih razreda održali edukativno predavanje.


Početkom nove školske godine u prometu se pojavljuje veliki broj najmlađih sudionika kojima je u stjecanju prvih iskustava u samostalnom sudjelovanju u prometu potrebno pružiti pomoć i ukazati na sve opasnosti na koje mogu naići na putu od kuće do škole.Na predavanju su djeca upoznata s važnijim prometnim pravilima s naglaskom na promet pješaka i kretanje kolnikom te važnijim prometnim znakovima koji se odnose na sigurno kretanje u prometu.

Za napomenuti je da će policijski službenici tijekom mjeseca rujna provesti edukativna predavanja u prvim razredima svih osnovnih škola.

Tijekom mjeseca rujna, a posebno u vrijeme početka i završetka nastave u školama, policijski službenici pojačano će nadzirati promet na prilaznim cestama i raskrižjima u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece iz škole.

Tom prilikom će poduzimati sve zakonom propisane mjere prema vozačima koji čine prometne prekršaje, naročito prekršaje nepoštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu, ali i ostale prekršaje u zonama škola.

Apeliramo na sve vozače da obrate pozornost na djecu, i to ne samo u blizini škola, već i na drugim mjestima gdje se djeca kreću.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI