Polaznici Ratne škole posjetili Pakrac

FOTO: pakrackilist.hr

21.11.2019. | 13:25 | pakrackilist.hr
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 1454

Polaznici 22. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, predvođeni načelnikom škole brigadirom Mijom Kožićem, u okviru nastavnog programa provode studijsko putovanje u zapadnoj Slavoniji, a u sklopu kojeg su danas posjetili i Pakrac.Časnike je dočekao Miroslav Vacek, predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata podružnice Požeško-slavonske županije, koji im je prezentirao o samom tijeku ratnih događanja na području Pakraca i Lipika, organiziranju obrane te najvećim ratnim bitkama i akcijama na našem području, ulozi koju su Pakrac i Lipik imali u Domovinskom ratu. Tom prilikom časnici su posjetili spomen obilježje logora Bučje gdje su odali počast stradalim braniteljima i civilima, kapelu Male Gospe u Kusonjama gdje su se poklonili poginulima, te odali počast i zapalili svijeće kod spomen obilježja ispred Policijske postaje Pakrac.

Posjet je nastavljen u Muzeju vojne i ratne povijesti profesora Marija Tušeka gdje su u stalnom postavu uz razne eksponate oružja, kronološki izložene i predstavljene hrvatske odore kroz povijest. Tušek je gostima približio i najraniju povijest Pakraca, kao i povijest ratovanja na našem području.

Polaznike časničke škole u gradskoj vijećnici kurije Janković pozdravio je i pakrački dogradonačelnik Marijan Širac darovavši im replike slavonskog banovca.Časnici studijsko putovanje nastavljaju u Lipiku u Domu hrvatskih veterana gdje će im predavanje održati pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, posjetit će i lipičku ergelu te spomen obilježje Trokut – Novska.

(IZOVR: www.pakrackilist.hr)

 VIŠE NA TEMU:
PAKRAC
RATNA ŠKOLA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI