SLAVONSKI BROD: Pokušao prokrijumčariti ljude pa pao na granici

Krećete li put Bosne? MUP objavio kad možete očekivati gužve na granicama
(FOTO: Arhiv)

1.6.2023. | 14:23 | PU brodsko-posavska
Pregleda: 1955

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u utorak, 30. svibnja, u 3:20 sati, kontroliran je kamion sa priključnim vozilom (slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Prilikom pregleda teretnog i priključnog vozila u zajedničkoj suradnji policije i carine, u tovarnom prostoru je pronađeno 17 stranih državljana. Utvrđeno je da se radi o državljanima Turske koji su pokušali prijeći državnu granicu izbjegavajući graničnu kontrolu, objavila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Policijski službenici su osumnjičenog 44-godišnjaka koji je prevozio strane državljane uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora


Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI