Pogledajte savršeni recept za tjesteninu s tako mekanom junetinom koja se topi u ustima

Pogledajte savršeni recept za tjesteninu s tako mekanom junetinom koja se topi u ustima


(FOTO: Shutterstock)

22.3.2022. | 08:56 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2677

Pesto alla genovese je ukusan umak koji se priprema od bosiljka, pinjola, tvrdog sira, maslinova ulja i češnjaka. Pasta alla genovese je, pak, tradicionalno jelo na sjeveru Italije koje podrazumijeva posluživanje tjestenine u sočnom umaku na bazi junetine i luka.

Uz mnoštvo luka, zvijezda ove tjestenine je jeftiniji komad junetine koji se produljenom termičkom obradom na nižim temperaturama pretvara u najmekše meso.

Sastojci:

1 kg luka
500 g junećeg vrata narezanog na kocke
100 g slanine
100 ml bijelog vina
1 manja mrkva
1 manja stapka celera
1 žlica koncentrata rajčice
1-2 češnja češnjaka
lovorov list
sol i papar po želji
naribani parmezan ili pecorino po želji
svježi peršin za posluživanje

Priprema:

1. Narežite slaninu na manje komade te je prepržite u loncu na umjerenoj temperaturi.

2. Izvadite hrskave komadiće sa strane, a na preostaloj masnoći prepirjajte kockice junetine dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa svih strana. Za to će vam biti potrebno oko 10 minuta. Posolite i popaprite po želji.

3. Izvadite meso i stavite ga sa strane. U istom loncu prepirjajte trećinu nasjeckanog luka, mrkvu i celer dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno oko pet do deset minuta.

4. Ubacite nasjeckani češnjak i pirjajte oko jedne minute.

5. Ubacite koncentrat rajčice i dobro promiješajte s ostalim povrćem.

6. Deglazirajte lonac s bijelim vinom.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI