Pleternica ukida prirez i odriče se više od milijun kuna godišnjeg prihoda kako bi privukla investitore i potaknula poduzetništvo

Antonija Jozić
(FOTO: pleternica.hr)

26.11.2020. | 15:06 | pleternica.hr
IZVOR: pleternica.hr
Pregleda: 2752

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća grada Pleternice između ostalih odluka naći će se i ona o ukidanju prireza od 1. siječnja 2021. godine. Tako će na prijedlog gradonačelnice Grada Pleternice sadašnja stopa prireza u visini od 10 posto biti u potpunosti ukinuta.

– Motiv za ovaj potez je rasterećenje gospodarstva, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja onima koji stvaraju radna mjesta i nove vrijednosti, ali i našim sugrađanima – ovaj grad spreman je učiniti i ovaj iskorak računajući da će na taj način Pleternica biti prepoznata kao mjesto za investicije. Investicije stvaraju nova radna mjesta, a nova radna mjesta omogućavaju opstanak stanovništva na ovim područjima – izjavila je Antonija Jozić, na konferenciji za medije predstavljajući novu odluku.

Uz ovu novu odluku kroz proračun se osigurava oko 1,5 milijuna kuna potpora gospodarstvu za ulaganja i nova radna mjesta, grad se odriče i komunalnog doprinosa na izgradnju novih poslovnih hala, a daje i besplatne priključke na elektroenergetsku mrežu, vodoopskrbu i odvodnju.


Prihod od prireza na godišnjoj razini je iznosio više od milijun kuna u proračunu Grada Pleternice.

– Radi se o uistinu visokom iznosu no procijenili smo da možemo učiniti taj korak i poslati snažnu poruku svima onima koji žele investirati u naš grad, ali i našim sugrađanima. Obzirom da sljedeće godine Vlada RH provodi peti krug porezne reforme kroz koji smanjuje stope poreza na dohodak s 24% na 20% te 36% na 30% i ako u to ukalkuliramo i ukidanje prireza u našem gradu dolazim do izračuna o povećanju plaća za 50-ak kuna onima čija je plaća iznosila cca 4.500,00 kuna pa na više kod onih koji su plaćali veće poreze – dodala je Jozić.

Jozić se osvrnula i na teze o nemogućnosti funkcioniranja hladnog pogona zbog svih investicija koje je Grad proveo u proteklim godinama.

– Mislim da odluka o ukidanju značajnih prihoda proračuna našeg grada dovoljno govori „u prilog“ toj tezi! Ne samo da nećemo moći plaćati hladni pogon, nego ćemo i dalje nastaviti uporno, ustrajno i s vizijom graditi ovaj grad, grad razvijenog gospodarstva, TAX FREE grad! – zaključila je.

izvor: www.pleternica.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI