Plenković svojim dolaskom na Dan županije poslao jasnu poruku

FOTO: Vlada Republike Hrvatske

18.4.2023. | 22:02 | Ante Mandarić
Pregleda: 4514

Čitatelji ocijenili:

3

Prošlog petka Svečanom sjednicom Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, polaganjem vijenaca i održavanjem svete mise obilježen je Dan Požeško-slavonske županije.

Među mnogobrojnim gostima i uzvanicima, osim ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, Vladimira Šeksa i ostalih uzvanika, ovogodišnje obilježavanje Dana županije svojim dolaskom uveličao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković.

Upravo Andrej Plenković dugo vremena „zaobilazi“ posjetu Požegi, ili barem događaje u organizaciji Grada Požege, pa je tako od njegovog posljednjeg posjeta Požegi prošlo gotovo godinu dana, a kada je sudjelovao na sjednici Predsjedništva i Kluba zastupnika HDZ-a u Požegi, na poziv požeško-slavonske županice i članice predsjedništva, Antonije Jozić.


Susreo se tom prigodom i s gradonačelnikom Požege dr. sc. Željkom Glavićem u prostoru požeške Gradske vijećnice, a razgovarali su o ključnim temama koje su bitne za razvoj grada Požege i Požeško-slavonske županije.


Prošle su od tog susreta Zlatne žice Slavonije, Dan grada Požege, obljetnica osnutka lokalnog HDZ-a i mnogi drugi važni datumi, a Plenkoviću nije bilo ni traga ni glasa. U međuvremenu, u veljači ove godine otvoren je Muzej bećarca u Pleternici, a što Plenković naravno nije propustio.

Upravo svojim dolaskom na obilježavanje Dana županije, a “izbjegavanjem” onih događaja u organizaciji Grada Požege, očigledno je da predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, nije na istoj valnoj duljini s gradonačelnikom Požege i stranačkim mu kolegom, dr. sc. Željkom Glavićem. S druge strane, predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, ne mali broj puta službeno je dolazio u Požegu, a nije se susretao s gradonačelnikom Požege ili županicom Požeško-slavonske županije. Zanimljivo, to nije učinjeno niti jednom barem iz kurtoazije, ali motivi ne događanja takvog susreta mogli bi se tražiti u lošem odnosu na relaciji Plenković - Milanović.

Iako se na prvu čini nelogičnim, moguće je da je upravo Antonija Jozić ta koja blokira Plenkovićev dolazak u Požegu na događaje u organizaciji Grada Požege, čime izaziva revolt među Požežanima, a što nije nemoguće s obzirom na to da se ne pojavljuje na događajima u Požegi, a na koja je nekad prije vrlo rado dolazio. Očigledno, Neferović ni Puljašić nisu razlog njegova ne dolaženja.

Kako god bilo, sad je očigledno, Andrej Plenković svojim dolaskom na Dan županije poslao je jasnu poruku, a to je da izbjegava događaje u organizaciji Grada Požegu u širokom luku, dok u isto vrijeme Antonija Jozić “pokazuje” mišiće s obzirom na to da je Plenković rado viđen gost događaja u organizaciji Požeško-slavonske županije ili Grada Pleternice.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI