Plenković svojim dolaskom na Dan županije poslao jasnu poruku

18.4.2023. | 22:02

Ante Mandarić

Pregleda: 3577

Čitatelji ocijenili:

3

VEZANO

DOBRE VIJESTI ZA DIO GRAĐANA: Raste plaća, božićnica, regres...
NOVO POSKUPLJENJE!! Vlada neće intervenirati: Evo koliko ćemo od utorka plaćati gorivo...
Minimalac veći za 60 eura, Plenkoviću povišica od 100 eura, a više će dobiti i svećenici
SADA JE I SLUŽBENO: Produžuje se radno vrijeme kafića, ukida se samotestiranje djece...
Josip Aladrović odlazi iz Vlade čim mu Plenković pronađe zamjenu
BRZA INTERVENCIJA VLADE: Pogledajte konačne cijene goriva koje nas od sutra očekuju na benzinskim pumpama
Nacional: Aladrović pripremio ostavku
U RUSIJI I UKRAJINI SITUACIJA SVE GORA: ʺZapadni Balkan, pa i Hrvatska, ne mogu biti spokojni u ovoj situacijiʺ
Plenković brani ministra, imena odgovornih još uvijek nemamo. Poruka je jasna: Ovo se ne smije zaboraviti!
Ovo su nove mjere, nema kavice, nema svadbi, ali u crkvu se još uvijek može

FOTO: Vlada Republike Hrvatske

18.4.2023. | 22:02 | Ante Mandarić
Pregleda: 3577

Čitatelji ocijenili:

3

Prošlog petka Svečanom sjednicom Županijske skupštine Požeško-slavonske županije, polaganjem vijenaca i održavanjem svete mise obilježen je Dan Požeško-slavonske županije.

Među mnogobrojnim gostima i uzvanicima, osim ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, Vladimira Šeksa i ostalih uzvanika, ovogodišnje obilježavanje Dana županije svojim dolaskom uveličao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković.

Upravo Andrej Plenković dugo vremena „zaobilazi“ posjetu Požegi, ili barem događaje u organizaciji Grada Požege, pa je tako od njegovog posljednjeg posjeta Požegi prošlo gotovo godinu dana, a kada je sudjelovao na sjednici Predsjedništva i Kluba zastupnika HDZ-a u Požegi, na poziv požeško-slavonske županice i članice predsjedništva, Antonije Jozić.


Susreo se tom prigodom i s gradonačelnikom Požege dr. sc. Željkom Glavićem u prostoru požeške Gradske vijećnice, a razgovarali su o ključnim temama koje su bitne za razvoj grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Prošle su od tog susreta Zlatne žice Slavonije, Dan grada Požege, obljetnica osnutka lokalnog HDZ-a i mnogi drugi važni datumi, a Plenkoviću nije bilo ni traga ni glasa. U međuvremenu, u veljači ove godine otvoren je Muzej bećarca u Pleternici, a što Plenković naravno nije propustio.

Upravo svojim dolaskom na obilježavanje Dana županije, a “izbjegavanjem” onih događaja u organizaciji Grada Požege, očigledno je da predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, nije na istoj valnoj duljini s gradonačelnikom Požege i stranačkim mu kolegom, dr. sc. Željkom Glavićem. S druge strane, predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, ne mali broj puta službeno je dolazio u Požegu, a nije se susretao s gradonačelnikom Požege ili županicom Požeško-slavonske županije. Zanimljivo, to nije učinjeno niti jednom barem iz kurtoazije, ali motivi ne događanja takvog susreta mogli bi se tražiti u lošem odnosu na relaciji Plenković - Milanović.

Iako se na prvu čini nelogičnim, moguće je da je upravo Antonija Jozić ta koja blokira Plenkovićev dolazak u Požegu na događaje u organizaciji Grada Požege, čime izaziva revolt među Požežanima, a što nije nemoguće s obzirom na to da se ne pojavljuje na događajima u Požegi, a na koja je nekad prije vrlo rado dolazio. Očigledno, Neferović ni Puljašić nisu razlog njegova ne dolaženja.

Kako god bilo, sad je očigledno, Andrej Plenković svojim dolaskom na Dan županije poslao je jasnu poruku, a to je da izbjegava događaje u organizaciji Grada Požegu u širokom luku, dok u isto vrijeme Antonija Jozić “pokazuje” mišiće s obzirom na to da je Plenković rado viđen gost događaja u organizaciji Požeško-slavonske županije ili Grada Pleternice.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI