Planinari HPD Gojzerica Požega s prijateljima iz Bjelovara obilježili tradicionalno 25. Proljeće na Bilogori

26.4.2022. | 09:44 | HPD
Pregleda: 1995

Planinari HPD Gojzerica Požega ove godine odazvali su se pozivu prijatelja iz Bjelovara i zajedno s njima su obilježili tradicionalno 25. Proljeće na Bilogori. Osim toga uzvratili su Bjelovarčanima za veliki odaziv na 5. Obiteljskom izletu, održanom za Grgurevo 13. travnja ove godine u Požegi. Naima tada se njihova sekcija za rad s djecom 'Ježići' odazvala sa dva autobusa te je u Požegu stiglo oko 130 roditelja i djece. U Požegi su se izvrsno proveli hodajući prelijepom Požeškom gorom, sudjelujući na popularnim 'Igrama za djecu' i začinivši sve to jednom dječjom predstavom u Gradskom kazalištu Požega. Otišli su s obećanjem da se do godine vraćaju u još većem broju.

Vodič ovog izleta Višeslav Turković, pokupio ih je kombijem nešto prije svitanja, pa su krenuli na dugi put. U ranu zoru prije dolaska u Bjelovar osvojili su najviši vrh Bilogore – Stankov vrh 309 mnv, koji se nalazi iznad sela Jagnjetovac nedaleko od Koprivnice. Puni dojmova spustili su se do Bjelovara i PD Kamenitovca, gdje je zakazana organizacija manifestacije.

HPD Bilogora Bjelovar društvo je duge tradicije, a prije točno 24 godine započeli su s obilježavanjem Proljeća na Bilogori te se ova planinarska manifestacija isprofilirala u nešto posebno i zanimljivo. Ove godine nakon stišavanja situacije s Corona virusom, mogli su jubilarnu 25. manifestaciju organizirati u punom obimu. Ispred planinarskog doma Kamenitovac organizirali su tradicionalni planinarski doručak za sve planinare, a nakon toga pozvali su ih na četiri zanimljive staze zavisno od njihovih mogućnosti i prohtjeva. Bilo je tu za svakoga ponešto, a 'Ježići' bili su najzanimljiviji u pratnji svojih roditelja, djedova i baka. Požeški planinari svi zajedno otišli su na najdužu, ali najzanimljiviju stazu prema Pohajdinom bunaru u dužini od 15 km. Bilogora im je ponudila sve ono najljepše što može planina ponuditi u proljeće; prekrasnu zelenu boju, svježi zrak i dobro društvo prijatelja planinara iz cijele Hrvatske.


Po povratku sa staza domaćini su organizirali hranu, piće i tamburašku glazbu za sve uzvanike. Nije se dalo oteti veselju, pa su poneki Požežani i zaplesali. Kad je došlo vrijem rastanku, odlazak nije bio lak. Rastali su se od domaćina s obećanjem u ponovni dolazak, te u rado viđenje na 6. Obiteljskom izletu na godinu u Požegi. Voditeljica 'Ježića' i jedna od domaćina ove manifestacije Irena Iličić, ispratila ih je s osmjehom i velikim pozdravom.

U dobrom raspoloženju nastavili su prema Velikom Grđevcu, rodnom mjestu dječjeg pisca Mate Lovraka, gdje su posjetili 'Centar Mate Lovraka' u kojem se nalazi originalni vlak u kojem se snimao kultni film 'Vlak u snijegu'. Osim toga ovdje se nalazi i replika mlina u kojem se snimao drugi kultni film 'Družba Pere Kvržice' prema pričama Mate Lovraka. Ovdje su se odmorili, popili kavu i sve dobro razgledali, a onda su nastavili put kući.

U Požegu su stigli u kasnim večernjim satima, puni elana i sjete na izvrsno proveden dan. Što drugo nego im poželjeti: Do iduće zgode i nezgode!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI