Piletina u kremastom umaku: Recept zbog kojega ćete željeti mirisati po češnjaku

FOTO: Getty images

8.3.2023. | 09:40 | Punkufer
IZVOR: Punkufer.dnevnik. hr
Pregleda: 2648

Ovaj jednostavan recept zahtijeva sasvim malo pripreme– nema sjeckanja i rezanja u nedogled, jedanaest lonaca ni šest načina termičke obrade namirnica.

Prepržite pileća prsa, a onda samo malo miješate i za nešto više od pola sata dobit ćete savršeno kremasto i mirisno jelo. Poslužite s rižom ili pireom od krumpira,ili i s jedim i s drugim...

Vrijeme pripreme: 40 minuta.


Sastojci za piletinu u kremastom umaku od češnjaka:


• 4 pilećih prsa bez kože

• 75 g glatkog brašna

• 2 žlice maslinova ulja

• 50 g maslaca

• 10-15 malih režnjeva češnjaka, po ukusu

• 250 ml vrućeg pilećeg temeljca

• 100 ml vrhnja za kuhanje

• 30 g parmezana, sitno naribanog

• 1 vezica peršina, sitno nasjeckanog (po želji)

Priprema piletine u kremastom umaku od češnjaka: Pobrašnite, posolite i popaprite piletinu narezanu na komade. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i prepržite piletinu. Smanjite vatru i dodajte maslac i češnjeve češnjaka, oguljene i u komadu, i sve kuhajte još oko 5 minuta, stalno miješajući. Ulijte pileći temeljac i kuhajte još 10 minuta, pa dodajte vrhnje i parmezan. Kuhajte oko 5 minuta da se umak zgusne. Začinite i po želji ukrasite svježim peršinom prije posluživanja.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI