>
Pozega
2 lip.
28°C
3 lip.
29°C
4 lip.
28°C
5 lip.
30°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
>
Pozega
2 lip.
28°C
3 lip.
29°C
4 lip.
28°C
5 lip.
30°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Piletina generala: Recept za tako fino meso o kojem će se pričati još danima nakon ručka

FOTO: Shutterstock

27.9.2023. | 09:17 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1781

Piletina veličine zalogaja u ljepljivom, pikantnom umaku u Americi je poznata kao piletina generala Tsoa i jedno je od najpopularnijih jela iz azijskih restorana. Originalni recept za piletinu generala Tsoa osmislio je tajvanski chef Peng Chang-Kuei sredinom 1950-ih, a ime duguje heroju po imenu Zuo Zongtang (ili Tso Tsung-t’ang). Do 1970-ih jelo je postalo hit zahvaljujući njujorškim chefovima Davidu Kehu i TT Wangu koji su ga popularizirali. Prženi komadi piletine obložene tijestom poslužuju se u gustom slatko-ljutom umaku, često s brokulom i rižom te sjemenkama sezama, a toliko su ukusni da će se o njima pričati još dugo nakon što ih pripremite...



Sastojci za piletinu generala Tsoa:


60 ml pilećeg temeljca ili vode


2 žlice manje slanog sojina umaka

2 žlice umaka hoisin

1 žlica smeđeg šećera

1 žlica rižina octa

1 žličica sezamova ulja

70 g škrobnog brašna

1/2 žličice mljevenog đumbira

1/4 žličice pahuljica crvene paprike

700 g piletine (otkošteni pileći bataci ili prsa bez kostiju i kože)

1 žličica soli

3 žlice ulja

3 mlada luka

riža (prema želji)

Priprema piletine generala Tsoa:

Napravite umak. U maloj posudi umutite juhu ili vodu, sojin umak, hoisin, smeđi šećer, ocat, sezamovo ulje, žličicu škrobnog brašna, đumbir i pahuljice crvene paprike. Stavite na stranu.

Piletinu narežite na komade od 2,5 cm. Posolite je i uvaljajte u preostalo škrobno brašno i miješajte rukama dok se ravnomjerno ne obloži, odvajajući sve komade koji su zalijepljeni.

Ispecite piletinu u dvije ture. Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri. Dodajte polovicu piletine i rasporedite je u ravnomjeran sloj. Pržite bez miješanja 4 do 5 minuta. Okrenite i nastavite pržiti dok se ne ispeče s druge strane, još 4 do 5 minuta. Prebacite na tanjur. Dodajte preostalu žlicu ulja u tavu i ispecite ostatak pa izvadite na tanjur.

U tavu dodajte sjeckani mladi luk i pržite ga 30 sekundi pa ulijte umak i piletinu. Pržite neprestano miješajući dok se umak ne zgusne i ne obloži piletinu, 30 sekundi do minute. Po želji poslužite uz rižu.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,91%
2. Ne, neću izaći - 33,24%
3. Ne znam - 32,85%
Ukupno glasova: 37278
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI