Pakrački srednjoškolci tjelovježbom obilježili Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan- Pakrac
(FOTO: Pakrački list)

10.9.2021. | 15:22 | Pakrački list
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 987

Oko 250 pakračkih srednjoškolaca, zajedno s profesorima, jutros je petnaestminutnom tjelovježbom na školskom igralištu obilježilo 10. rujna - Hrvatski olimpijski dan (HOD).

Danas se navršava točno 30 godina od utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, najviše sportske udruge u Hrvatskoj, a tim povodom 2007. godine utemeljen je Hrvatski olimpijski dan. Proizvoljnom sportskom aktivnošću raznih dobnih skupina, obilježava se širom Lijepe naše, a svih ovih godina iznimka nije niti Pakrac.
„Cilj HOD-a je motiviranje građana svih dobnih skupina, posebice djece i mladih, na aktivno bavljenje sportom, zatim promicanje olimpijskih načela, razumijevanja, mira i solidarnosti među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja“, rekao nam je Mario Tušek, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Srednjoj školi Pakrac.Vrhunac proslave HOD-a je svečanost u Zagrebu na kojoj se najuspješnijim hrvatskim sportašicama i sportašima, kao i najvećima nadama našeg sporta uručuje Nagrada Dražen Petrović.

Hrvatski olimpijski odbor osnovali su nacionalni sportski savezi iz 26 olimpijskih sportova i tri sportske udruge. O privremenom priznanju HOO-a odlučeno je 17. siječnja 1992. godine u sjedištu MOO-a u Lausanne (Švicarska), a o tome su se usuglasili predsjednik Juan Antonio Samaranch i četiri dopredsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora.Spomenutom odlukom MOO je pozvao Hrvatski olimpijski odbor da s izabranim sportašicama i sportašima već 1992. godine sudjeluje na XV. izdanju Zimskih olimpijskih igara u francuskom Albertvilleu i na ljetnim Igrama XXV. olimpijade u Barceloni.

izvor: Pakrački list

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI