Pakrački srednjoškolci tjelovježbom obilježili Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan- Pakrac
(FOTO: Pakrački list)

10.9.2021. | 15:22 | Pakrački list
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 1358

Oko 250 pakračkih srednjoškolaca, zajedno s profesorima, jutros je petnaestminutnom tjelovježbom na školskom igralištu obilježilo 10. rujna - Hrvatski olimpijski dan (HOD).

Danas se navršava točno 30 godina od utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, najviše sportske udruge u Hrvatskoj, a tim povodom 2007. godine utemeljen je Hrvatski olimpijski dan. Proizvoljnom sportskom aktivnošću raznih dobnih skupina, obilježava se širom Lijepe naše, a svih ovih godina iznimka nije niti Pakrac.
„Cilj HOD-a je motiviranje građana svih dobnih skupina, posebice djece i mladih, na aktivno bavljenje sportom, zatim promicanje olimpijskih načela, razumijevanja, mira i solidarnosti među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja“, rekao nam je Mario Tušek, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Srednjoj školi Pakrac.
Vrhunac proslave HOD-a je svečanost u Zagrebu na kojoj se najuspješnijim hrvatskim sportašicama i sportašima, kao i najvećima nadama našeg sporta uručuje Nagrada Dražen Petrović.

Hrvatski olimpijski odbor osnovali su nacionalni sportski savezi iz 26 olimpijskih sportova i tri sportske udruge. O privremenom priznanju HOO-a odlučeno je 17. siječnja 1992. godine u sjedištu MOO-a u Lausanne (Švicarska), a o tome su se usuglasili predsjednik Juan Antonio Samaranch i četiri dopredsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora.Spomenutom odlukom MOO je pozvao Hrvatski olimpijski odbor da s izabranim sportašicama i sportašima već 1992. godine sudjeluje na XV. izdanju Zimskih olimpijskih igara u francuskom Albertvilleu i na ljetnim Igrama XXV. olimpijade u Barceloni.

izvor: Pakrački list

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI