Pakračka osnovna škola dobila sedam novih računala

21.11.2019. | 16:11

pakrackilist.hr
IZVOR: pakrackilist.hr

Pregleda: 704


(FOTO: pakrackilist.hr)

21.11.2019. | 16:11 | pakrackilist.hr
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 704

Osnovna škola braće Radića Pakrac bogatija je za sedam novih računala koje su dobili zahvaljujući natječaju Hrvatske elektroprivrede „Za naše male genijalce“, akcije koja se provodi četvrtu godinu s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i na taj način pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti, a koje su danas predstavnici HEP-a uručili pakračkim učenicima.

Za prijavu na natječaj bilo je potrebno snimiti kreativni video u kojem će učenici škole pokazati zašto baš oni zaslužuju nova računala, što bi radili s njima odnosno kako bi nova računalna oprema poslužila učenicima i školi. Tako su pakrački osmaši i robotičari izradili video uradak, uz pomoć nastavnica Martine Špejić i Vlatke Bakarić, kojim su, uz još 28 škola iz Hrvatske, zadivili žiri i osigurali vrijedne nagrade za njihovu informatičku učionicu.

„Do sada smo imali najnovije računalo iz 2008. godine. Činjenica je da naša informatička oprema nije bila dovoljno dobra za robotičare koji su se za pripreme na natjecanja koristili učiteljevim laptopom, a sve više djece iskazuje interes za robotikom. Trenutno u informatičkoj učionici imamo 13 računala, a ovih novih sedam je velika pomoć u kvalitetnijem radu s djecom“, rekla nam je Martina Špejić,  nastavnica matematike i informatike u pakračkoj školi.


Nagrađeni uradak pakračkih učenika možete vidjeti OVDJE


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI