Ovo su proizvodi koji su najviše pojeftinili, značajno poskupjeli samo crveni luk i svježi kupus

Evo kako danas na blagdan Tijelova rade trgovine
(FOTO: rijekadanas.com)

20.10.2023. | 10:16 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1703

Na web stranici Kretanje cijena ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 15. listopada te od zadnjeg ažuriranja nije zabilježen neopravdan rast cijena, objavilo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Nakon posljednjeg ažuriranja potrošačka košarica Konzuma s 365 artikala je jeftinija za 5,78 posto, košarica u Tommyju je jeftinija za 8,92 posto dok je u KTC-u onda jeftinija za 4,66 posto u odnosu na cijene koje su vrijedile zadnjeg dana prošle godine.

Uočili su da je Konzum u međuvremenu snizio cijene za 149 artikala, Tommy za 161 artikl, a KTC za njih 88.


U razdoblju od 31. prosinca do ažuriranja podataka u ova tri trgovačka lanca najviše je pojeftinila tjestenina špageti (pakiranje 500 grama) Barilla, Zlato polje i Žito, troslojni toaletni papir proizvođača Zewa i Violeta, deterdžent za rublje (pakiranje 1,17 kg) marke Persil, riža (pakiranje 1 kg) Zlato polje i Scotti, sir Gouda (pakiranje 3 kg) President.


Istovremeno, Ministarstvo navodi da su "značajnije poskupili" samo crveni lik i svježi kupus.

Podsjetimo, trenutno u Hrvatskoj imamo najnižu stopu inflacije od veljače prošle godine. Cijene hrane su u blagom padu, uspoređujući s prošlim mjesecom niže su 0,6 posto.

U padu su cijena ulja, brašna, pšenice pa i struje, no i dalje, primjerice, jedemo skupi kruh. Iako su cijene za mnoge građane već prenapuhane, loša vijest je da bi mogle dodatno ići gore.

"Cijene kruha i sada su premale. Vjerojatno će ići još na više. Nema mjesta za snižavanje cijena, kruha pogotovo“, rekao je za RTL Danas suvlasnik pekarnice u Zagrebu Drilon Samahodaj.

(IZVOR: www.danas.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI