Otvorena 5. Zmajada na aerodromu u Pleternici

8.10.2023. | 13:42 | Helena Rukavina
Pregleda: 3695

U organizaciji Aero kluba Zlatna dolina, uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Požege i Požeško slavonske županije na predjelu Ivandvor, nekadašnjem ratnom uzletištu, održana je peta "Zmajada" koja je okupila brojne, ponajprije mlade ljubitelje osvajanja visina.

Zmajada je održana u Pleternici na predjelu Ivandvor, mjestu poznatom iz ratnih godina kao uzletišna pista zrakoplova i helikoptera za područje cijele Slavonije. U poćetku jeseni 1992. godine na ovom aerodromu Ivandvor u Pleternici provedena je po svom obimu najveća Humanitarna operacija spašavanja teških ranjenika avionima AN-2 u Zagreb. Tom operacijom spašeno je više od dvadeset teških ranjenika koji su dopremljeni iz bolnice u Slavonskom Brodu, te zračnim putem transportirani s ovog aerodroma u Zagrebačke kliničke bolničke centre.

Posjetitelji su imali mogućnost besplatnim zmajevima osvojiti najveću visinu, a čiji zmaj najviše poleti, taj je pobjednik, Posjetitelji su se mogli zabaviti avionima na daljinsko upravljanje, te upravljati dronovima. Najbolji su bili nagrađeni nagradama, peharima te dronovima.


Cijeli tjedan smo se zajedno družili, puno toga smo odradili, zajednički smo učili i rasli s našim najmlađima. Danas se družimo na posebnoj otvorenoj manifestaciji, osim što se zabavljamo, nekako se zajedno umrežavamo i učimo što to zapravo radi zajednica tehničke kulture i naš aero klub. Želim im se zahvaliti jer evo već petu godinu za redom održavaju ovu aktivnost gdje se zajednički družimo, ali s druge strane čuvaju povijest, te cijelo vrijeme promiču i podsjećaju nas na važne stvari koje su se dogodile ovdje u vrijeme Domovinskog rata,koje nikako ne smijemo zaboraviti. Stoga im veliko hvala na svemu ovome što rade. Veselim se svim novim aktivnostima, a Vama svima zahvaljujem na podršci i dolasku, ne samo danas, nego kroz cijeli tjedan. Hvala još jednom svima na dolasku, a Vama djeco želim da uživate danas, te da vaši zmajevi lete visoko u nebo i da ponesete lijepe uspomene svojim kućama. Rekla je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI