Otvoren stečajni postupak nad Orljavom d.o.o.

FOTO: Orljava d.o.o./ 034 portal

13.7.2021. | 16:52 | S.I.
IZVOR: pravosudje.hr
Pregleda: 6888

Trgovački sud u Osijeku, Stalna služba u Slavonskom Brodu, Trg pobjede 13/III, po sutkinji Danijeli Martini Maoduš, u postupku povodom prijedloga za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom ORLJAVA d.o.o., Požega (Grad Požega), Pilanski put 2, OIB 28061327329, 13. srpnja 2021.

riješio je:

I Razrješava se dužnosti stečajne upraviteljice u ovom postupku: ALMA OPAČAK iz Slavonskog Broda.


II. Za novog stečajnog upravitelja imenuje se: Krešimir Tomac iz Slavonskog Broda.


Obrazloženje

1.Ovaj sud je donio Rješenje broj: 3/St-600/2021-24 od 13. srpnja 2021. kojim je otvorio stečajni postupak nad stečajnim dužnikom ORLJAVA d.o.o., Požega (Grad Požega), Pilanski put 2, OIB 28061327329 te za stečajnu upraviteljicu imenovao Almu Opačak iz Slavonskog Broda.

2. Ista stečajna upraviteljica je prije uvođenja u dožnost podneskom od 13. srpnja 2021. podnijela zahtjev za razrješenje od dužnosti navodeći da u užoj obitelji ima kazneni postupak u kojem je do imenovanja na novu dužnost sudjelovala supruga ranijeg predsjednika Uprave dužnika prije otvaranja stečajnog postupka koja je kazneni sudac.

3. Sud zahtjev imenovane stečajne upraviteljice smatra opravdanim po čl. 91. st.5. Stečajnog razloga (NN 71/15 i 49/17) jer iste okolnosti mogu kod šire javnosti i medija izazvati eventualnu sumnju u nepristranost suca, odnosno zakonitost obavljanja dužnosti stečajnog upravitelja.

4. Stoga je odlučeno kao u izreci.

5. U smislu čl. 91. st. 3. Stečajnog zakona, prije donošenje odluke o zahtjevu za razrješenje, stečajna sutkinja nije smatrala potrebnim stečajnoj upraviteljici omogućiti posebno očitovanje jer je navedeni razlog opravdani razlog za razrješenje.

6. Novi stečajni upravitelj je imenovan automatskom dodjelom predmeta kroz e-spis s iznimkom između dva stečajna upravitelja koja imaju potrebno znanje i iskustvo.

U Slavonskom Brodu 13. srpnja 2021., sutkinja Daniela Martini Maoduš.

Državna tvrtka s neizvjesnom budućnošću

Podsjetimo, Orljava d.o.o. tvrtka je u državnom vlasništvu, a prijedlog za otvaranje stečajnog postupka podnijeo je 31.svibnja 2021. direktor Luka Balenović iz razloga njene prezaduženosti.

Nakon toga došlo je do prosvjeda radnica i sindikata na Markovom trgu u Zagrebu ispred zgrade Hrvatskog Sabora i Vlade Republike Hrvatske, a kada je prosvjednike na razgovor primio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Tim putem svim zaposlenima u Orljavi d.o.o. obećana je isplata tri zaostale plaće, a što je u međuvremenu i učinjeno. Što će biti sa sudbinom zaposlenika Orljave d.o.o. još uvijek se ne može sa sigurnošću reći, no nadamo se kako neće doći do gašenja još jednog brenda Zlatne doline.

Izvor: pravosudje.hr

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI