Otac u Slavoniji istukao svog neposlušnog sina (14), prijeti mu zatvor

Dijete- ilustracija
(FOTO: Unspleash)

28.9.2023. | 11:16 | danica.hr
IZVOR: danica.hr
Pregleda: 3887

Prema optužnici, on je početkom kolovoza ove godine oko 19 sati u jednom slavonskom selu u obiteljskoj kući zbog neposluha odlučio fizički kazniti dječaka.

“Iako svjestan da time ugrožava djetetovo zdravlje, odgoj i razvoj, zbog neposluha ga je kaznio udarivši ga više puta šakama po glavi i tijelu, nanijevši mu time lake tjelesne ozljede u vidu ogrebotina kože lijeve strane vrata i ogrebotina kože desne nadlaktice.

Dakle, kao roditelj zlostavio je dijete, pa je time počinio kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava”, navodi se u optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno odvjetništvo za mladež.


Vještačenje ozljeda


Ispitan u svojstvu osumnjičenika, otac je priznao počinjenje kaznenog djelapravdajući se provokacijama od strane sina. Nakon incidenta, dječak je odmah nazvao policiju.

“Obavljeno je i liječničko vještačenje ozljeda koje je zadobilo dijete, a iz kojeg proizlazi da se radi o lakim tjelesnim ozljedama”, utvrđeno je tijekom istrage tog mučnog slučaja.

U optužnici je predloženo da se oca osudi na godinu dana zatvora u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini slično nedjelo.

Uzimajući u obzir način i okolnosti počinjenja djela te životnu dob djeteta, tužitelji drže kako je predložena sankcija razmjerna stupnju krivnje i svim okolnostima.

izvor: danica.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI