>
Pozega
30 svi.
21°C
31 svi.
23°C
1 lip.
26°C
2 lip.
27°C
3 lip.
27°C
4 lip.
29°C
5 lip.
30°C
>
Pozega
30 svi.
21°C
31 svi.
23°C
1 lip.
26°C
2 lip.
27°C
3 lip.
27°C
4 lip.
29°C
5 lip.
30°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Osvježavajuća, a zasitna: Trikovi za savršenu šopsku salatu koja uspijeva baš svaki put

FOTO: Shutterstock

14.7.2023. | 09:26 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2247

Za savršenu šopsku salatu trebat će vam zrelo i svježe ljetno povrće: krastavci, paprika i rajčica – kao i feta, ili bilo koji slaniji bijeli sir. Kako bi salata bila osvježavajuća, dobro je da bude što hladnija pa povrće prije pripreme držite u hladnjaku. Također, važno je i da povrće bude narezano na kockice podjednake veličine.

Za šopsku salatu možete uzeti krastavce salatare ili mlade, manje krastavce, koje ne morate niti oguliti. Neki kuhari tvrde da u šopsku salatu mora ići pečena paprika pa se možete odlučiti i za takvu varijantu.

Trik za savršeno kremastu šopsku salatu je da dio feta sira pomiješate s ostalim sastojcima kako bi se povezali, a dio narežete na kockice i dodate ih na kraju. Koristite li čvršći sir, možete ga i naribati ili namrviti, ili iskombinirati nekoliko vrsta sireva.


Luk narežite na tanke ploške ili kockice, a možete isprobati i varijaciju na temu s mariniranim lukom. Sve što trebate je pomiješati vinski ocat s maslinovim uljem i preliti ga preko nasjeckanog luka pa ostaviti oko 15-20 minuta da omekša. Također, za više okusa u marinadu možete dodati i malo senfa, meda, origana i mljevene paprike. Umjesto običnog luka, možete koristiti i mladi luk, a neki će kuhari obavezno dodati i pokoju maslinu.


Sastojci za šopsku salatu:

3 rajčice

1 veći krastavac (ili nekoliko manjih)

2 paprike

1 glavica luka

200 g bijelog slanog sira (feta)

masline prema želji

2-3 žlice ulja (suncokretovo ili maslinovo)

2-3 žlice jabučnog ili vinskog octa

Priprema šopske salate:

Povrće ohladite u hladnjaku. Operite, očistite i nasjeckajte rajčice, krastavac i paprike na kocke.

Luk narežite na ploške.

Pomiješajte ocat i ulje pa prelijte preko narezanog povrća. Umiješajte trećinu fete i dobro promiješajte da bi se sir dobro povezao s povrćem.

Dodajte i fetu narezanu na kocke ili neki drugi sir koji možete naribati. Prema želji dodajte i masline. Poslužite.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI