Osumnjičeni za krađu i protuzakoniti lov i ribolov

Vozači, oprez! Policija je trenutno u opsežnoj akciji, prijete velike kazne
(FOTO: Arhiv)

27.8.2021. | 08:27 | PU PSŽ
Pregleda: 3208

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 29 i 32 godine s područja Lipika, koje se sumnjiči da su počinili kaznena djela „Krađa“ i „Protuzakoniti lov i ribolov“. Naime, oni su od neutvrđenog dana i vremena do 24. srpnja 2021. u šumskom predjelu nedaleko od mjesta Šeovica (Lipik) postavili dvije improvizirane naprave (zamke) izrađene od čeličnih sajli s namjerom hvatanja divljači. Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su obiteljske kuće na području Lipika u kojima prebivaju i prijevozna sredstva koja koriste prilikom čega je kod 29-godišnjaka pronađeno sedam komada divljači koje su u više navrata otuđene iz prostora lovišta nadležnog lovačkog društva te omče za hvatanje divljači. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 29-godišnjak i 32-godišnjak počinili navedena kaznena djela. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljno prodali TNT, ručnu bombu i streljivo

U četvrtak 26. kolovoza 2021. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 10 komada TNT-a od 200 grama.


Istoga dana, u mjestu Jakšić, 66-godišnjak je policijskim službenicima predao ručnu bombu M-75 i 10 komada streljiva.

Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

 


VIŠE NA TEMU:
KRAĐA
LOV
RIBOLOV
PROTUZAKONIT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI