Osnovna glazbena škola Pakrac koncertom proslavila Dan škole

Glazbena škola Pakrac
(FOTO: Pakrački list)

3.4.2022. | 13:37 | Pakrački list
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 2037

Svečanim koncertom učenika koji je u petak navečer održan u gradskoj vijećnici kurije Janković Osnovna glazbena škola Pakrac proslavila je svoj 26. rođendan.

Ravnateljica Alfreda Petani Grafina na počeku koncerta pozdravila je sve okupljene, učenike, roditelje, učitelje i zaljubljenike u glazbu, zahvalila roditeljima i profesorima na ustrajnosti i posvećenosti glazbenom odgoju mladih polaznika posebno nakon dvogodišnjeg održavanja online nastave te istaknula zadovoljstvo što djeca ponovo mogu uživo pokazati svoja umijeća i glazbene talente.
Kako je istaknula Petani Grafina, pakračka Osnovna glazbena škola slavi svoj dan 1. travnja u spomen na prvi registrirani koncert u Pakracu davne 1894. godine kojeg je održalo Hrvatsko pjevačko društvo „Domoljub“, a Pakrac sve od onda i kroz glazbu njeguje kulturu i identitet.


Okupljene je u ime gradonačelnice pozdravio i Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, čestitavši učenicima i učiteljima njihov dan te istaknuo ponos što radom i trudom kroz glazbu prenose ime svog grada gdje god da nastupaju, a istovremeno oplemenjuju društveni život zajednice.Veliki zbor OGŠ izvedbom školske himne otvorio je jednosatni program u sklopu kojeg su učenici od prvih do šestih razreda nastupali kao solisti i uz pratnju učitelja. Publika je mogla vidjeti i nastupe malog zbora početničkog solfeggia te harmonikaškog komornog sastava, a slavljenički koncert završio je još jednim nastupom velikog zbora koji je izveo autorsku skladbu Pakračanke Jelene Ugrice, tajnice Osnovne glazbene škole Pakrac, naziva „Mome gradu“, a koju je uglazbila učiteljica Tea Silađi.Proslava Dana škole bila je i prilika čestitati učenicima koji su na ovogodišnjim glazbenim natjecanjima osvojili nagrade:

Tara Potnar, učenica flaute, osvojila je II. nagradu na 60. hrvatskom županijskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa te II. nagradu na online natjecanju PamusFlow u Beogradu.

Luka Brus, Šimun Delišimunović i Lovro Zednik, učenici tambure, osvojili su II. nagradu na 8. međunarodnom natjecanju tamburaša u Požegi.

Eva Han, učenica flaute, osvojila je III. nagradu na online natjecanju PamusFlow u Beogradu.

Mentori su bili Tin Bariša Ivković, Tea Silađi i Boris Prljević.

U povodu obilježavanja Dana škole, na prvom katu Osnovne glazbene škole, dan prije koncerta izložena su i dva kostima, grofa Ivana Jankovića i grofice Alojzije Janković, izrađena za potrebe predstavljanja povijesno-turističke manifestacije "Tragom Jankovića", ali i kao podsjetnik na povijest plemenite obitelji Janković i njihovog prebivanja na prostoru Pakraca kao važnog dijela povijesti, identiteta i baštine grada. Kako je rekla ravnateljica Petani Grafina, kostimi će se moći koristiti ne samo tijekom manifestacije „Tragom Jankovića“ već i u drugim sadržajima i turističkim prezentacijama grada Pakraca ukoliko bude potrebe. 

izvor: Pakrački list

VIŠE NA TEMU:
PAKRAC

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI