Održan tradicionalni susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru

Tradicionalni susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru
(FOTO: B.H.)

28.5.2024. | 10:43 | Bruno Horvat
Pregleda: 1831

Već po tradiciji od 2011. g HPD ,,Sokolovac" Požega i njegova sekcija ,,Ruševo" organiziraju planinarsko-kulturnu manifestaciju "Susret planinara pjesnika i slikara" na Sovsko jezeru.Kao i prijašnjih godina ovaj događaj je okupio planinare te pjesnike i slikare iz cijele Slavonije njih stotinjak koji su proteklu nedjelju iskoristili za boravak na svježem zraku te u dobroj atmosferi i druženju. Svi sudionici događaja su se okupili oko 8.30 h u selu Ruševu gdje su nakon organiziranog doručka i fotografiranja krenuli najljepšim stazama Dilj gore. Tijekom hodanja u nekoliko navrata sve okupljene je popratila kiša međutim dobro raspoloženje nije moglo ništa pokvariti.

Svi izletnici su uživali u blagodatima kasnog proljeća te u šumi i prirodi koja je u punom cvatu. Prije samog dolaska na odredište planinari su obišli vidikovac te su napravili krug oko Sovskog jezera kojeg smatraju ostacima Panonskog mora. Predviđeni kulturno umjetnički program je počeo nakon dolaska svih sudionika s nekoliko skladbi grupe "Duo amor" Kristine i Damira Devčića.Nakon ugodnih glazbenih trenutaka došlo je vrijeme za pjesnike koji su recitirali stihove svojih djela te slikare. U napetoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila Iris Đurkić iz Valpova, drugo mjesto Davor Zakšek iz Požege te treće Đurđa Crnković iz Požege. U kategoriji slikara nagradu je dobila Marina Brus. Tijekom čitanja poezije svi prisutni mogli su degustirati Akademska vina Zlatne doline dok su partneri manifestacije Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi i Alumni "FTRR" osigurali prigodne nagrade za sve sudionike programa.Nagrade najboljima su uručili predsjednik HPD "Sokolovac" Požega Bruno Horvat te voditelj sekcije "Ruševo" Blaž Arežina. Posebnu nagradu organizatora je dobila obitelj Subić koja je ovom prilikom pripremila vrhunski ručak pileći paprikaš za sve sudionike i goste.Vodič izleta je bio iskusni planinar Branimir Bartolović. Druženje zabava i pjesma su trajali do kasnih poslijepodnevnih sati uz zajednički dogovor da se tradicija i dalje nastavlja. Pokrovitelji ove manifestacije su bili Općina Čaglin i Odbor za uređenje i zaštitu Sovskog jezera.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI