ODRAZ PRIMITIVIZMA: U Požegi skinuta srpska zastava koja je stajala na Trgu Svetog Trojstva zbog održavanja Festivala jednominutnog filma


(FOTO: FB screenshot)

28.6.2022. | 10:36 | Ante Mandarić
Pregleda: 9745

Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj nepoznata osoba s Trga Svetog Trojstva u Požegi skida srpsku zastavu koja je na trgu postavljena, kao i mnogobrojne druge, u sklopu održavanja Hrvatskog festivala jednominutnog filma koji se održavao u Požegi, a koji ima međunarodni karakter.

U videu je vidljiv primitivizam nepoznate osobe koja se penje na stup na kojemu se nalazi srpska zastava i osobe s druge strane kamere, a koji ponosno dobacuju kako „skidaju srpsku zastavu i gaze ju“.

Kod razvijenih kultura i društava, skidanje i skrnavljenje zastave bilo koje međunarodno priznate i demokratske zemlje je čin za svaku osudu. Također, među osobama koje očito podržavaju ovaj čin nalazi se i vijećnik Domovinskog pokreta, Miroslav Penava koji tvrdi da je zastava namjerno postavljena na stranu uz požeške kafiće kako bi „još više provocirali“ najvjerojatnije misleći na građane Požege. Zanimljivo, upravo je vijećnik Penava jedan od dva vijećnika koji drže HDZ-u većinu u radu Gradskog vijeća Grada Požege i to zbog „programskih slaganja“, a bit će zanimljivo čuti komentar aktualnog gradonačelnika dr. sc. Željka Glavića o tome osuđuje li ovaj čin te ograđuje li se od koalicijskog partnera mu, Miroslava Penave.  


Kao aktivni branitelj Republike Hrvatske u Domovinskom ratu, ne umanjujući žrtvu naših branitelja i obitelji, niti srpsku agresiju prema Republici Hrvatskoj, javno osuđujem ovaj čin te se nadam da će počinitelji biti pronađeni i procesuirani u skladu sa Zakonom Republike Hrvatske, a sve kako se ovakve i slične situacije ne bi događale bilo gdje u Republici Hrvatskoj, ali niti u susjednoj Srbiji u obrnutoj situaciji.

Na kraju, zamislite samo o kakvim se "intelektualcima" radi, a koji su zastavu skinuli, sve to snimili i slavodobitno objavili na društvenim mrežama. Nevjerojatno. 

Glavni urednik 034 portala, Ante Mandarić.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI