Odobren novi Erasmus+ projekt Ekonomskoj školi Požega za obavljanje stručne prakse u Engleskoj

27.5.2018. | 09:55

L.G.

Pregleda: 3037

FOTO: L.G.

27.5.2018. | 09:55 | L.G.
Pregleda: 3037

Za novi projekt pod nazivom Korak naprijed u okviru Erasmus+ programa školi je odobrena financijska potpora u iznosu od 84.006,00 EUR.

Riječ je o projektu Ključne aktivnosti 1 za područje strukovno obrazovanja i osposobljavanja koji će omogućiti učenicima četverogodišnjih obrazovnih profila Ekonomske škole (ekonomistima, komercijalistima, upravnim referentima i hotelijersko-turističkim tehničarima) obavljanje stručne prakse u inozemstvu, točnije u gradu Torquayu u engleskoj pokrajini Devon. Školi je prethodnih godina već dvaput odobren ovakav tip projekta. Učenici obrazovnog profila hotelijersko-turistički tehničar su putovali u dva navrata u Irsku, no ovaj put tražili smo mobilnost za veći broj učenika različitih profila i projekt je Europska komisija odobrila. Projekt će trajati jednu školsku godinu, 2018./19., a omogućit će mobilnost 34 učenika podijeljenih u dvije skupine: prva će putovati u siječnju, a druga u travnju 2019.

Po prvi put u ovom projektu nastavno će osoblje upoznati i koristiti ECVET sustav bodovanja učeničkih praktičnih vještina, što će biti još jedna dodatna vrijednost strukovnom obrazovanju učenika, novosti koje u redovitoj nastavi i obavljanju stručne prakse u lokalnoj zajednici naši profesori strukovnih sadržaja nisu još susretali.


Koordinatorica projekta:


Lidia Gerstman, prof.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI