Odmori se, zaslužio si!

FOTO: 034portal.hr

17.5.2023. | 09:25 | Ante Mandarić
Pregleda: 9028

Požeški gradonačelnik, gospodin Nepogrešivi, davno je obznanio svoju odluku da bi mogao napustiti političku arenu nakon dugačkih i iscrpljujućih dvije godine i jednog dana na dužnosti. Kako su mnogi sugrađani već zaboravili na njegov izbor prije dvije godine, ova vijest bi ih iznenadila i ostavila u razmišljanju - je li to moguće? Je li zaista istekao rok u kojem gradonačelnik može odstupiti bez da se održe novi izbori?

U teoriji, činjenica da je Nepogrešivi služio dvije godine i jedan dan, odnosno prije toliko su održani Lokalni izbori, a preuzimanje dužnosti bilo je nešto kasnije, otvaraju se vrata za lakši odlazak s političke scene. Kao da je svemir bio u savezu s njim i odredio tu suptilnu granicu, onu nakon koje ne bi bilo potrebno zamarati sugrađane sa sumornim izborima. Ah, to je zaista milost nebeska!

Međutim, dok bi se neki sugrađani radovali ovom neočekivanom preokretu, drugi se pitaju: "Zar je zaista zaslužio odmor?" Nepogrešivi je, na kraju krajeva, bio gradonačelnik čitavih dvije godine, zar nije? Je li to dovoljno da se kaže da je osoba izmorena i zaslužuje pauzu?


Iako bi se mnogi sugrađani mogli složiti s tim da je vođenje grada poprilično naporan posao, postoje oni skeptici koji se pitaju što je točno učinio tijekom svog mandata, osim što je trošio novac koji su prikupili njegovi prethodnici. Je li izgradio prekrasne parkove i dječja igrališta? Jesu li se ceste pretvorile u podloge za klizanje? Jesu li gradske financije procvjetale poput cvijeta u proljeće? Pa, uh, možda baš i ne.

No, neka sve to ne bude važno! Na kraju krajeva, imao je dvije godine i jedan dan da to sve postigne, zar ne? I što bi bio bolji način za odmoriti se od takvog napora nego jednostavno odstupiti s funkcije, bez ikakvih daljnjih obveza?

Sugrađani će sada moći odahnuti, znajući da nisu dužni pratiti političke kampanje ili se izjašnjavati na izborima. Nepogrešivi je obavio svoje, i to je to! I dok će neki možda razmišljati o tome tko će biti njegov nasljednik, a to bi bio njegov zamjenik, drugi će možda samo uživati u osjećaju olakšanja i mira.

Dakle, Požežanke i Požežani, odmorite se! Gradonačelnik bi mogao otići, iako je to malo čudno da do toga dođe, ali to je sam, ničim izazvan, izjavio na više mjesta!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI