Od prošlog tjedna vrijede nova pravila za posjete u požeškoj bolnici

14.9.2021. | 12:54

M.B.

Pregleda: 5462

Bolnica
(FOTO: S.V.)

14.9.2021. | 12:54 | M.B.
Pregleda: 5462

S današnjim je danom u Požeško-slavonskoj županiji na koronavirus aktivno 116 osoba, dok su 162 osobe u samoizolaciji, a četvero ih je na bolničkom liječenju.

Broj novopozitivnih osoba u našoj županiji počeo je rasti prošli tjedan kad je prvi put nakon nekoliko mjeseci prešao troznamenkastu brojku stoga je ravnateljstvo Opće županijske bolnice u Požegi donijelo odluku o posjetama bolesnicima i nazočnosti partnera pri porodu koja je na snagu stupila 10. rujna, dakle u protekli petak. 

"Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, a u svrhu osiguranja kontinuiranog pružanja zdravstvene zaštite na bolničkim odjelima i povećanja sigurnosti za hospitalizirane pacijente, ograničavaju se bolničke posjete.


Posjete su moguće za najviše jednog člana uže obitelji ili skrbnika, dnevno do 15 minuta, uz predočenje COVID potvrde i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Nazočnost partnera pri porodu moguća je samo uz predočenje negativnog brzog antigenskog testa ili PCR testa koji nisu stariji od 48 sati", stoji u Odluci koju potpisuje ravnatelj Vukoja.

S obzirom na promjene epidemiološke situacije, sve bolnice u skladu s njima mijenjaju i svoja pravila u svrhu sprječavanja širenja virusa.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI