Objavljeni rezultati upisa djece u požeške vrtiće. Čak 258 djece je na listi čekanja!

FOTO: Grad Požega/ 034 portal

23.5.2024. | 12:41 | 034 portal
Pregleda: 3525

Čitatelji ocijenili:

5

U ponedjeljak su objavljeni rezultati upisa djece u dječje vrtiće na području grada Požege. Tako je prema podacima objavljenim na www.djecjivrticpozega.hr u požeške vrtiće primljeno ukupno 88 djece, a njih 258 je na listi čekanja!! Rezultate upisa možete pogledati OVDJE.

Prilikom podnošenja zahtjeva putem sustava e-Upisi, sustav je automatski dodijelio šifru koja se sastoji od 7 brojeva, a nalazi se na vrhu zahtjeva Podaci o zahtjevu – šifra zahtjeva.

Privremena lista s rezultatima upisa sadrži se od šifre zahtjeva te ostvarenih bodove za svako dijete, podijeljeno po objektima Rudinska i Cvjetna livada.


Rezultati su to koji jasno pokazuju manjak smještajnog kapaciteta u vrtićima te bi trebali biti pri vrhu prioritetnih situacija nadležnih institucija. Koliko je bilo važno da je Grad Požega osigurao novac još od nadležnog ministarstva za izgradnju najavljivanog vrtića u Mihaljevcima ne treba ni govoriti, a o čemu smo svojedobno pisali.
Kad se tome doda činjenica da je izgradnju vrtića gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić najavio nedugo po preuzimanju funkcije, još u srpnju 2021. godine, a dok je kamen temeljac postavljen tek 29. prosinca 2023. godine, na drugoj lokaciji, jasno svjedočimo inertnosti Gradske uprave predvođene Glavićem, a koji je sada dodatno opterećen i zauzet novom funkcijom, onom saborskog zastupnika. Upravo vođeni tom činjenicom, nije nerealno za očekivati da će Glavić Gradom upravljati sporije i neefikasnije nego li je to činio do sada. Osim uskoro punih sedamdeset godina na leđima, tu su i dvije vrlo odgovorne funkcije, ona gradonačelnika i saborskog zastupnika.

Prigovor na Privremenu listu rezultata roditelj ima pravo podnijeti u roku od 15 dana od objave rezultata, a u slučaju bilo kakvih nejasnoća ili upita oko šifre Vašeg djeteta kontaktirajte Vrtić isključivo putem elektronske pošte: [email protected] Upisana djeca u vrtić kreću u jesen 2024. godine, kada počinje pedagoška 2024./2025. godina.

Vjerujemo da će se Dječji vrtić “Pod gradom” dovršiti u propisanom roku, a ostaje za vidjeti hoće li na “krilima” otvorenja budućeg vrtića Glavić krenuti u još jednu kampanju za gradonačelnički mandat! Do tada, roditelji ostanite strpljivi!Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI