Objavljen natječaj - 150 milijuna kuna za sektor mliječnog govedarstva

FOTO: Unsplash

6.3.2022. | 14:15 | agroklub.com
IZVOR: agroklub.com
Pregleda: 1216

Objavljen je Natječaj podmjere 4.1. iz Programa ruralnog razvoja kojim se proizvođačima u sektoru mliječnog govedarstva stavilo na raspolaganje 150 milijuna kuna. 

Sredstva su namijenjena za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za životinje s izmuzištem u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Kako navode, 90 milijuna kuna predviđeno je za mikro, male i srednje, dok je 60 milijuna kuna osigurano za velike korisnike. Najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći milijun eura.


Prihvatljivi korisnici su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, kao i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad tih organizacija u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda ili sektoru govedine.


Rok za podnošenje zahtjeva i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja do 30. lipnja 2022. godine.

(Izvor: agroklub.com)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI