NASLOVNADRUŠTVO
Obitelj Nagy iz Marinog Sela ima najljepšu Božićnu okućnicu na području Grada Lipika 2018.

FOTO: Compas

Obitelj Nagy iz Marinog Sela ima najljepšu Božićnu okućnicu na području Grada Lipika 2018.

15.1.2019. 17:47 | Novinar 034 IZVOR: Compas PREGLEDA: 1357

U maloj vijećnici gradske uprave Grada Lipika danas prijepodne dodijeljena su priznanja i nagrade za najljepšu zimsku okućnicu Grada Lipika, uz prisustvo gradonačelnika Vinka Kasane, tajnika TZ Lipika Hrvoja Kovačića, članova stručnog žirija i sudionika ovogodišnjeg natječaja.Ove godine je u akciji „Najljepša božićna okućnica 2018.“ sudjelovalo 8 sudionika; obitelji Pleše, Kaurin, Nagy, Jureša, Radman, Štimac, Šimuradik i Veselovac, a kriteriji kojima je stručni žiri ocjenjivao okućnice bili su: ukrašavanje kuće i okućnice, usklađenost boja, dodatno ukrašavanje, neobičnosti i detalji, dnevni dojam, cjelokupan dojam kao i glasovi prijatelja uključenih obitelji koji su za njihove okućnice glasali putem Facebook stranice Turističke zajednice Grada Lipika.

Dobrodošlicu u malu vijećnicu svim sudionicima poželio je tajnik TZ Lipik Hrvoje Kovačić rekavši da mu je iznimno drago pozdraviti sve okupljene na 7. po redu natjecanju za najljepšu Božićnu okućnicu koje je dijelom šire manifestacije „Mirisi Božića u Lipiku“ i zahvalivši im se na sudjelovanju i njihovom trudu čime su doprinijeli tome da Lipik postane jedna od prepoznatljivih zimskih turističkih destinacija u našoj državi.

Predstavnica ocjenjivačkog žirija Jasna Molnar Kukić u svoje ime i u ime ocjenjivačkog žirija zahvalila je sudionicima akcije što su svojim trudom i svojim kićenjem okućnica doprinijeli ljepoti našeg grada u ovo Božićno vrijeme, i što je to dostiglo jedan viši nivo u odnosu na početne godine provođenja ove akcije. Također je izrazila zadovoljstvo što su se u akciju uz građane Lipika uključili i žitelji sela u okolici, ta da nikako nije bilo lako odabrati najbolje u ovogodišnjoj konkurenciji.

Prije same dodjele priznanja i nagrada sudionicima se obratio i gradonačelnik Kasana rekavši da je cijeli smisao ove akcije pokrenute prije 7. godina i potaknuti građane Lipika na sudjelovanje u uljepšavanju Lipika u ovo blagdansko vrijeme. To se uklapa u turističku strategiju Grada Lipika koja je usmjerena na manifestacijski turizam koja u okviru akcije „Lipik Vas čeka“ traje cijele godine i počinje skorašnjim maškarama, a završava Mirisima Božića u Lipiku. Koliko god se mi kao Gradska uprava trudili uljepšati naš grad ne možemo to u potpunosti postići ukoliko ne aktiviramo naše sugrađane jer samo zajedničkim trudom možemo postići taj prepoznatljivi ugođaj. Radi toga smo i osigurali sve vrjednije nagrade jer uz ljubav koju je svatko od Vas uložio u uređenje svoje okućnice to zahtijeva i određena materijalna ulaganja i sigurno će u nadolazećim godinama taj fond nagrada biti sve izdašniji kako bismo potakli i ostale građane da se uključe u uređenje svojih okućnica i učine da Lipik izgleda poput malog raja. Zahvalio se ocjenjivačkom žiriju na nimalo lakoj zadaći koje su ove godine imali te čestitao svim sudionicima i sretnim dobitnicima.

Prvo mjesto ove godine i poklon bon u vrijednosti 1500 kuna osvojila je obitelj Nagy iz Marinog Sela , drugo mjesto i poklon bon od 1000 kuna pripalo je obitelji Kaurin iz Lipika, a treće mjesto i poklon bon u vrijednosti 500 kuna osvojila je obitelj Štimac iz Marinog sela. Ostalim sudionicima akcije dodijeljena su priznanja i prigodni pokloni, a nakon dodjele nagrada i priznanja svi sudionici su se uz razmjenu ideja i dojmova u maloj vijećnici nastavili uz kavu družiti s gradonačelnikom, članovima žirija i ostalim sudionicima natječaja.1. mjesto, obitelj Nagy, Marino Selo2. mjesto, obitelj Kaurin, Lipik3. mjesto, obitelj Štimac, Marino Selo
Tagovi: nagy, obitelj nagy, marino selo, lipik, najljepša božića okućnica, božićna okućnica

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Požar na otvorenom u Požegi: ʺOvo je već treća godina zaredom da tu gori!ʺ

.

Zdenko Došen iz Požege o uzgoju konzumne šljive

.

Slavonija bolja od Hajduka

.

Održana izvještajna skupština DVD-a Gornji Emovci

.

Društvo Mađara Pakrac aktivno promiče i čuva identitet mađarske nacionalne manjine ovog kraja

.

Počela gradnja novog objekta dječjeg vrtića u Pleternici

.

PROMOCIJA KNJIGE “PAKAO SRPSKOG LOGORA”- knjiga bolnih svjedočanstava i stradanja

Stolarska kombinirka HOBI89

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća

.

Četrdesetak planinara sudjelovalo u šestom noćnom pohodu na Omanovac

.

Policajci će se moći zapošljavati i s tri razreda srednje škole

.

Stručni skup za odgajateljice u vjeri Požeške biskupije, 16.2.2019.

.

Usred zime proljeće: I danas toplo i sunčano, temperatura do 14°C

.

PAO S TRAKTORA I POGINUO: Strašna nesreća jutros između Ugaraka i Milanovca

.

Subotnja šetnja Požegom 16.02.2019.

.

„Dan mimoza“ u Požegi

.

BOŽO PETROV U SLAVONSKOM BRODU: ʺBlamaža hrvatske politike da vam ja to ne mogu opisati!ʺ

.

Lijevo je bolnica u Rijeci, a desno ona u Mostaru za koju je Vlada jučer dala 40 milijuna kuna

.

U Požegi održano predavanje o rijetkim bolestima u Hrvatskoj - ʺRijetki inspiriraju. Ostavi trag!ʺ

.

Velički bazeni kroz objektiv Roberta Deme - ʺSlavonijo, tko te nije volio....ʺ

.

Danas sunčano, ujutro mjestimice magla

FOTONALAZ

BUĐENJE PRIRODE: Na Papuku viđeni prvi vijesnici proljeća