Obilježena 28. obljetnica „Bljeska“ i Dan branitelja Grada Pakraca

VRO Bljesak
(FOTO: Pakrački list)

2.5.2023. | 08:54 | Pakrački list
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 1389

U sklopu obilježavanja 28. godišnjice VRO „Bljesak“ i Dana branitelja Grada Pakraca, izaslanstva gradova Pakraca i Lipika, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su danas počast poginulim braniteljima dvaju gradova paljenjem svijeća i polaganjem vijenca kod spomen obilježja poginulim braniteljima na središnjem pakračkom gradskom trgu, a prije toga i na lipičkom groblju. Uz gradonačelnicu Anamariju Blažević i predsjednika Gradskog vijeća Pakrac Miroslava Ivančića, našim poginulim sugrađanima počast su odali i lipički gradonačelnik Vinko Kasana te predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Slobodan Katunar.

„Čast mi je pozdraviti vas u našem gradu heroju, gradu u kojem je počeo rat, u kojem je bio prvi logor, masovna grobnica…, gradu u kojem su se vodile prve oslobodilačke akcije `91., ali i vojno redarstvena operacija „Bljesak“ čiju obljetnicu danas obilježavamo“, rekao je Miroslav Ivančić i čestitao braniteljima Pakraca njihov Dan.
voje dojmove o organizaciji ovogodišnje obljetnice VRO „Bljesak“ iznijela je gradonačelnica Blažević rekavši kako je ponosna da se Pakrac sve više spominje kao grad koji je dao značajan doprinos operaciji „Bljesak“, ali i kako bi sami Pakračanitrebali biti ponosni na svoj grad i na svoje branitelje te o tim danima razgovarati i prenositi na mlađe generacije.


Sveta misa za poginule branitelje služena je u pakračkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

izvor: Pakrački list

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI