Obilježena 28. obljetnica „Bljeska“ i Dan branitelja Grada Pakraca

VRO Bljesak
(FOTO: Pakrački list)

2.5.2023. | 08:54 | Pakrački list
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 981

U sklopu obilježavanja 28. godišnjice VRO „Bljesak“ i Dana branitelja Grada Pakraca, izaslanstva gradova Pakraca i Lipika, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su danas počast poginulim braniteljima dvaju gradova paljenjem svijeća i polaganjem vijenca kod spomen obilježja poginulim braniteljima na središnjem pakračkom gradskom trgu, a prije toga i na lipičkom groblju. Uz gradonačelnicu Anamariju Blažević i predsjednika Gradskog vijeća Pakrac Miroslava Ivančića, našim poginulim sugrađanima počast su odali i lipički gradonačelnik Vinko Kasana te predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Slobodan Katunar.

„Čast mi je pozdraviti vas u našem gradu heroju, gradu u kojem je počeo rat, u kojem je bio prvi logor, masovna grobnica…, gradu u kojem su se vodile prve oslobodilačke akcije `91., ali i vojno redarstvena operacija „Bljesak“ čiju obljetnicu danas obilježavamo“, rekao je Miroslav Ivančić i čestitao braniteljima Pakraca njihov Dan.
voje dojmove o organizaciji ovogodišnje obljetnice VRO „Bljesak“ iznijela je gradonačelnica Blažević rekavši kako je ponosna da se Pakrac sve više spominje kao grad koji je dao značajan doprinos operaciji „Bljesak“, ali i kako bi sami Pakračanitrebali biti ponosni na svoj grad i na svoje branitelje te o tim danima razgovarati i prenositi na mlađe generacije.

Sveta misa za poginule branitelje služena je u pakračkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.

izvor: Pakrački list

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI