Obavijest korisnicima vodnih usluga o postupanju po zaprimljenim obračunski uplatnicama (računima)

računi
(FOTO: Tekija d.o.o.)

26.1.2023. | 13:48 | Tekija d.o.o.
IZVOR: Tekija d.o.o.
Pregleda: 10145

Poštovani korisnici vodnih usluga, obzirom na uvođenje eura kao sredstva plaćanja u Republici Hrvatskoj od 01.01.2023. godine, TEKIJA d.o.o. je bila u obvezi izvršiti međuobračun isporučenih vodnih usluga do 31.12.2022. godine te izdati obračunsku uplatnicu s dospijećem plaćanja do kraja mjeseca siječnja 2023. godine pri čemu je novčani iznos na uplatnici iskazan u kunama a plaćanje se vrši u eurima.

Navedene uplatnice dostaviti će se našim korisnicima u razdoblju od 23. do, predvidivo, 27. siječnja 2023. godine.
TEKIJA d.o.o. je dužna, sukladno pozitivnim zakonskim propisima, obračunati i ispostaviti račun za isporučenu vodnu uslugu neovisno o iznosu samog računa, što dovodi do toga da neki korisnici mogu zaprimiti račune na vrlo male iznose uključujući i npr. 0,01 HRK. Obzirom da iznose do 0,03 HRK nije moguće konvertirati u euro uz primjenu fiksnog tečaja konverzije jer su manje vrijednosti od 1 centa, ovim putem Vas upućujemo da po uplatnicama za navedeno obračunsko razdoblje koje glase na iznos do 0,03 HRK ne postupate (iz niže priloženog ilustrativnog primjera takve uplatnice vidljivo je da je takav iznos već na samoj uplatnici iskazan u protuvrijednosti 0,00 eura).
Također, iz praktičnih razloga, upućujemo Vas da uplatnice za predmetno obračunsko razdoblje koje glase na iznose od 0,04 HRK pa do cca. 5,00 HRK podmirite na način da tako iskazani iznos pribrojite iznosu prve sljedeće akontativne uplatnice prilikom njenog plaćanja, a TEKIJA d.o.o. će u svojim evidencijama provesti i evidentirati plaćanje i obračunske i akontativne uplatnice.

Ovim putem Vas još jednom upoznajemo s mogućnošću plaćanja naših računa bez naknade na blagajni TEKIJE d.o.o. (Upravna zgrada, Vodovodna 1, od ponedjeljka do petka u vremenu od 07,00- 14,00 sati) te u svim poslovnicama Podravske banke d.d. Uz ispriku zbog navedenih i mogućih poteškoća prilikom plaćanja naših računa u navedenom prijelaznom razdoblju zbog uvođenja eura upućujemo Vas da nas, u slučaju eventualnih nejasnoća i daljnjih potrebnih pojašnjenja, kontaktirate na brojeve telefona: 034/312-470 (Odjel računovodstva i financija) i 034/312- 469 (Odjel komercijalnih poslova) ili na e-mail [email protected].
U Požegi, 25. siječnja 2023. godine.


S poštovanjem,
TEKIJA d.o.o.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI