NOVO POSKUPLJENJE!! Vlada neće intervenirati: Evo koliko ćemo od utorka plaćati gorivo...

gorivo
(FOTO: Google)

24.10.2022. | 09:34 | Andrea Lužanac
Pregleda: 3338

Od ovog utorka, građanima Hrvatske prijeti drastično poskupljenje goriva. Naime, kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, cijena litre eurodizela trebala bi porasti za čak kunu i 14 lipa, točnije litra eurodizela od utorka bi trebala koštati 13,44 kuna. 

Cijena benzina također će rasti i to s aktualnih 10,72 kune na 11,10 kuna. Ipak, najviše bi trebao poskupiti plavi dizel i to za kunu i 31 lipu po litri. 

Za očekivati je da će Vlada RH i danas održati telefonsku sjednicu te intervenirati na najavljeno poskupljenje, ali prema saznanju Dnevnika Nove TV to se ipak neće dogoditi. 


Vladin intervencionizam, smatra bivši ministar gospodarstva, dugoročno može uzrokovati još jedan problem - nestašicu. "Ako zamrzavanje cijena dovodi u gubitke bilo koga u lancu snabdijevanja onda to zamrzavanje nema više svrhe. Jer s jedne strane možda i štitimo potrošača, a s druge strane dovodimo u probleme snabdjevače nafte tako da u tom slučaju možemo ostati bez nafte", upozorava ekonomski stručnjak Ljubo Jurčić za Dnevnik.hr.


Nema formule za cijenu goriva po kojoj bi svi akteri u društvu bili zadovoljni pa građani ostaju prepušteni sami sebi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI