NOVITET U POŽEŠTINI: ’Greenline-sječa stabala i uređenje krajolika’ Dugogodišnje iskustvo rada u vatrogastvu i HGSS-u rezultiralo otvaranjem novog obrta

FOTO: Ustupljene fotografije

18.3.2023. | 12:01 | Kristina Šimić
Pregleda: 4193

Ako ste do sad bili u potrazi za dobrim izvođačem radova te vam je trebala pomoć pri rušenju stabala ili ste samo bezuspješno tragali za nekim tko bi vam kvalitetno i estetski oblikovao živicu, uklonio suhe i slomljene grane s vašeg najdražeg drveta ili samo raskrčio nepristupačni teren rješenje za sve vaše probleme nudi novotvoreni obrt „Greenline-sječa stabala i uređenje krajolika“ u vlasništvu Josipa Krakera.Riječ je obrtu koju nudi sve vrste radova na visini, a posebno je specijaliziran za radove koji zahtijevaju poseban pristup terenu uz primjenu stručnih znanja, vještina i opreme.


-Što se rušenja drveća tiče, radim na uklanjanju svih vrsta stabala, bolesnih, suhih, oštećenih i onih koje prijete građanima i objektima. Ne radi se to uvijek o rušenju cijelog stabla, pa je tu i uređenje krajolika koje se odnosi na uklanjanju slomljenih, suhih grana, kako bi se produžio vijek stablima. Tu su i nekakvi „niži“ poslovi šišanja manjih stabala, čempresa, živica, razna krčenja. Naravno, tu dolaze i ostale aktivnosti i asistencije na visini, saniranja i popravci na krovištima, nadzor izvedenih radova na visini, prikupljanje informacija i fotografiranja oštećenja na visini, pranja krovnih prozora i staklenih stijena, čišćenja oluka itd. Dakle, sve što se ne može odraditi mehanizacijom ili je izvršenje ovog posla na ovaj način cijenom pristupačnije -pojašnjava vlasnik obrta.Potreba za ovakvom vrstom obrta na području Požeštine itekako postoji što nam potvrđuje i sam vlasnik Josip Kraker jer za mladog Pleterničanina otvaranje obrta „Greenline-sječa stabala i uređenje krajolika“ predstavlja njegov odvažni ulazak u poslovne vode između ostalog potaknut i potrebom za ovakvom vrstom djelatnosti.

-Potreba svakako postoji, ne samo na našem području nego i šire. Sve je više ovakvih specijaliziranih radova gdje je potrebno posebno stručno znanje, vještine i oprema, a gdje ne može prići mehanizacija, visinska vozila ( ljestve, košare, itd.). Takve poslove onda odrađujemo s užetom gdje je radnik „vezan“ i osiguran na užetu. Promjena vremenskih prilika nažalost nanosi sve više štete na infrastrukturi, zelenilu, stablima gdje je potrebna ovakva asistencija, a sve kako bi se naš život u urbanim sredinama odvijao što sigurnije- ističe.Iza vlasnika Josipa Krakera stoji dugogodišnje radno iskustvo i znanja te konstantna težnja za daljnjim usavršavanjem i učenjem kao garancija kvalitetno i profesionalno izvedenih radova.

- Iskustvo je vrlo bitno u ovom poslu, jedna greška može biti pogubna. Svoje iskustvo sam isklesao u HGSS-u gdje sam volonter 17 godina i gdje sam zapravo naučio sigurno korištenje opreme koja je potrebna za obavljanje ovakvih visinskih zadataka. Profesionalno sam zaposlen u JVP Grada Požege gdje radim već 18 godina i gdje sam uz korištenje drugačije opreme ( visinska vozila, kranovi) zapravo s kombinacijom razne opreme izvršavao zaista specifične, opasne i teške zadatke. Tu su i radovi na krovištima i uklanjanju opasnosti nakon potresa u Sisku i Petrinji, te sanacijama krovišta naših građana u Požegi nakon nepogode s ledom- navodi Kraker.

Sve detaljnije informacije možete saznati na broj mobitela 091 212 3028 ili na FB stranici Greenline-sječa stabala i uređenje krajolika.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI