Novi franjevački provincijal posjetio požeškog biskupa


(FOTO: Arhiv)

25.6.2020. | 17:02 | Požeška biskupija
Pregleda: 1967

U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je 25. lipnja fra Milana Krištu, nedavno izabranog provincijala Hrvatske franjevačke provincija sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu. Premda mu je već čestitao na izboru minule nedjelje kad je kao župnik Župe Duha Svetoga u Požegi sudjelovao na slavlju svete Potvrde u Požeškom Brestovcu, biskup je izrazio radost što je za časnu službu provincijala izabran franjevac rodom i službom iz Požeške biskupije, te mu je uputio najbolje želje i obećao trajnu molitvenu potporu u njegovu novom i odgovornom poslanju. Zahvalio je provincijalu na dosadašnjem doprinosu koji je dao u Požeškoj biskupiji kao gvardijan i župnik u Požegi te u službi povjerenika za Bogu posvećene osobe.

Razgovarali su o više pitanja povezanih sa službom provincijala, te razmotrili nekoliko tema iz djelovanja franjevaca zagrebačke Franjevačke provincija u Požeškoj biskupiji, među ostalim i s obzirom na njihovu ugrađenost u mjesnu Crkvu, duhovnost sestara klarisa u Požegi te prisutnost u Katoličkoj osnovnoj školi i Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici. Dotaknuli su se i pitanja župa u kojima djeluje pojedinačni franjevački svećenici te potrebe da oni žive u zajednici. Razgovarali su i o novom svećeničkom rasporedu u župama, koji će nakon kapitula idućeg mjeseca srpnja obuhvatiti i franjevačku braću na službi u Požeškoj biskupiji.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI