NK SLAVONIJA GORA OD BAŠKE Glavićeva pročelnica Petrović: Tribinu ćemo početi graditi na proljeće 2023.

FOTO: 034 portal

20.6.2022. | 07:52 | Ante Mandarić
Pregleda: 6744

Nastavlja se maćehinski odnos Grada Požege prema sportu, čuje se s više strana nakon Izvještajne skupštine Požeškog športskog saveza. Polemiziralo se tom prilikom na raznim poljima, no poseban je odjek dobila tema izgradnje novog stadiona Slavonije o čemu smo se dosad već naslušali raznih priča.

"Radovi na izgradnji tribine NK Slavonija trebali bi početi na proljeće iduće godine", najavila je Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege koju je gradonačelnik Glavić poslao na Skupštinu među 70-ak predstavnika sportskih udruga umjesto sebe, pošto ono baš i ne voli ići među one koji su ga izabrali, ako je suditi po dosad viđenom.

Riječi Maje Petrović jasno govore da ćemo vjerojatno još godinu dana čekati tek do eventualnog početka radova na izgradnji stadiona kojeg je prošlogodišnja tuča teško oštetila pa se već godinu dana na njemu ne može igrati ozbiljni nogomet. Ubrzo su bageri srušili tribinu i to, upućeni nam pričaju, samo da bi se pokupila neka lova od osiguranja?! 


Krenule su nakon toga pompozne najave o izgradnji novog stadiona, gradonačelnik Glavić koristio je svaku priliku kako bi najavljivao novi stadion, pa smo se ponadali i mi, kad nam ono njegova prva suradnica ovaj tjedan otkrije da još ništa od toga barem godinu dana. To vam drugim riječima znači da će još puno vode proteći Orljavom dok se krene s izgradnjom stadiona uz Orljavu. Naglašavamo ovo tek krene s izgradnjom. Nogometaši Slavonije bit će tako i dalje beskućnici, tko zna dokad, a pamtimo vremena kada su bili i prvaci Treće HNL istok.


Jedan od članova Skupštine i zaposlenik Sportskog saveza, Jurica Bešlić na spomenutoj Skupštini rekao je "da bi kao nogometaš volio vidjeti projekt izgradnje Stadiona Slavonije i da bi to trebao biti javni dokument koji može vidjeti kompletna sportska i ostala javnost te da je Savez preuzeo upravljanje objektima, a da uopće ne zna tko je donio odluku da se umjetna trava postavi na sadašnjem pomoćnom igralištu Slavonije i u kojem je to projektu". 

I u pravu je. Sada imamo situaciju da se na Slavoniji počeo graditi pomoćni teren s umjetnom travom prije glavnog terena i tribina. Malo naopako, ali ni to nas ne čudi kada se zna da je Glavić u gradskoj upravi povjerio sport u ruke osobama koje ne znaju pravila vjerojatno nijednog sporta, dok istovremeno onima u Savezu ne vjeruje, a ni on sam baš nije dokazan kao sportski djelatnik. Pametnom dosta.

"Nakon rušenja tribine, na Slavoniji se moglo postaviti atletsku stazu, a na glavni teren umjetnu travu jer glavni travnjak Slavonije i tako ima lošu podlogu od ilovače i još ispod prolazi kanalizacija. Požegi treba mali stadion, s 1.000 mjesta koliko ima i Grabrik, a on se mogao napraviti na igralištu Požege na Rekreaciji, jer tamo postoji vrhunski prirodni travnjak, gdje bi mogli igrati i Slavonija i Požega, klubovi koji se od naredne sezone natječu u četvrtom i petom državnom rangu", nadodao je Bešlić na Skupštini Sportskog saveza.

Primjećujete li sličnost između stadiona Slavonije i odmarališta u Baškoj? Mi da. Primjećujemo nesposobnost i bezidejnost gradonačelnika Glavića i njegovih najbližih suradnica. A treba ih istrpjeti još tri godine. "Oj Požego, oj Požego"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI