Nestvarne scene iz Alaginaca: Kukuruzi ili trava?

FOTO: Čitatelj

1.9.2023. | 11:58 | Redakcija 034
Pregleda: 4756

U prigradskom naselju Alaginci, u Požegi nepotpuna košnja trave postala je gorući problem koji izaziva ogorčenost među stanovnicima. Na pojedinim dijelovima ovog pitoresknog kraja, trava doseže visinu od čak dva metra, što je postalo ne samo estetski problem, već i pitanje sigurnosti i zdravlja zajednice, a prolaznici se pitaju jesu li to kukuruzi ili trava? Istražiti ćemo tko je odgovoran za ovu situaciju - Grad Požega ili Komunalac Požega d.o.o.?

Nekošnja trava koja preplavljuje dijelove Alaginaca predstavlja nekoliko ključnih problema. Prvo, vizualno onečišćuje okoliš i daje naselju neuredan izgled. Osim toga, visoka trava može postati skrovište za štetnike, poput zmija ili štakora, što predstavlja ozbiljan rizik za stanovnike Alaginaca. Također, visoka trava može ometati prolaznike i djecu koja se igraju na javnim površinama.

Kada govorimo o odgovornosti, moramo se zapitati tko bi trebao brinuti o održavanju ovih površina. Grad Požega ima određenu ulogu u očuvanju javnih prostora i sigurnosti svojih građana. S druge strane, gradska tvrtka Komunalac Požega d.o.o. ima specifičnu odgovornost za održavanje komunalne infrastrukture, uključujući košnju trave.


S obzirom na ozbiljnost problema, jasna komunikacija između Grada Požege i Komunalca Požega d.o.o. trebala bi biti prioritet. Grad bi trebao osigurati potrebna sredstva i resurse kako bi Komunalac mogao redovito održavati područja koja su pod njihovom nadležnošću. Komunalac, s druge strane, treba ispuniti svoju obvezu i redovito brinuti o košnji trave kako bi se osigurala sigurnost i estetska privlačnost naselja.

Kroz suradnju i zajednički napor, Grad Požega i Komunalac Požega d.o.o. mogu riješiti ovaj problem i vratiti Alagincima, ali i drugim naseljima u Požegi njihovu ljepotu i sigurnost. Stanovnici također imaju svoju ulogu u očuvanju zajednice - trebaju biti svjesni svoje okoline i prijavljivati probleme vlastima kako bi se brzo reagiralo.

U konačnici, nije više ni važno je li odgovoran Grad ili Komunalac, važno je neželjene situacije ekspresno riješavati prije nego li dosegnu ovakvu razinu koju je nemoguće argumentirano opravdati stanovnicama Alaginaca, ali i javnosti.

Nadamo se kako će direktor Domagoj Lovrić, ali i gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić potaknuti službe kojima rukovode da se ovakve situacije više ne ponavljaju.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI