Nekoć ugledni sudac i USKOK-ov osumnjičenik Predrag Dragičević odlazi u mirovinu

FOTO: Privatna galerija

1.9.2023. | 10:36 | danas.hr
IZVOR: danas.hr
Pregleda: 2646

USKOK-ov osumnjičenik Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu razriješen je sudačke dužnosti s današnjim danom, potvrdilo je to Državno sudbeno vijeće.

Kako navode, u priopćenju s današnje sjednice, razriješen je na vlastiti zahtjev. Ranije smo pisali kako je Dragičević razrješenje tražio zbog odlaska u mirovinu.

Podsjetimo, 11. srpnja USKOK-ovi istražitelji pokucali su na vrata sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu Dragičeviću i bivšem gradonačelniku Požege Darku Puljašiću.


Istražitelji su utvrdili da je Puljašić, dok je bio na čelu Požege od 2018. do 2020. obećao sucu Dragičeviću pomoć u zapošljavanju članova njegove obitelji, a sudac će mu uslugu vratiti za povoljne odluke u kaznenom postupku koji se vodio protiv Puljašića.

Prema tvrdnjama USKOK-a, Dragičević je, tada požeškog gradonačelnika Puljašića, tražio bolje radno mjesto za suprugu svog sina, kao i premještaj sina s trenutnog radnog mjesta u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj.

Otkriveno je i da je Dragičević pružao informacije o stanju i napretku tog postupka Puljašiću unatoč sukobu interesa i svojoj dužnosti da se izuzme iz predmeta. Dragičević je, prema dostupnim informacijama, osigurao i da se žalba Državnog odvjetništva odbaci što je i učinjeno na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Rješenje je donio sudac Mirko Živić, a Dragičević je potvrdio i tako je postupak protiv gradonačelnika pravomoćno obustavljen.

Nakon što je kazneni postupak protiv Puljašića obustavljen, Dragičević je i dalje tražio posredovanje za bolje radno mjesto za svoju obitelj.

Dan nakon što su uhićeni, odnosno 12. srpnja, i Puljašiću i Dragičeviću određen je jednomjesečni istražni zatvor. Između ostalog, zbog utjecaja na svjedoke, a kako su svi svjedoci ispitani, i Dragičević i Puljašić su deset dana nakon uhićenja pušteni na slobodu.

(IZVOR: www.danas.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI