Ne znate što biste kuhali? Predlažemo vam slasni gravče na tavče koji će vas ugrijati u ovim hladnim danima

Gravče na tavče
(FOTO: Profimedia)

14.11.2020. | 11:07 | tportal.hr
IZVOR: tportal.hr
Pregleda: 2874

Gravče na tavče je tradicionalno makedonsko jelo koje ćete sasvim sigurno naći u gotovo svim restoranima diljem Makedonije, a glavna zvijezda ovog jela idealnog za hladne zimske dane je grah. Jelo se poslužuje u tradicionalnim glinenim posudama, a najčešće se jede u kombinaciji s kobasicama i domaćim kruhom.

Sastojci1/2 kg bijelog graha tetovca2 glavice luka2 mrkvecrvena paprikasolpapar3 češnja češnjaka1/2 žličice mljevenog kimažlica koncentrata rajčice150 ml pasirane rajčicežličica crvene paprike1/2 žličice dimljene crvene paprikeperšinkopar150 ml vodekobasice po željiPriprema1. Grah pustite da se namače preko noći. Procijedite pa ga bacite na 2-3 žlice zagrijanog ulja. Popaprite, posolite i podlijte vrućom vodom. Poklopite i kuhajte sve dok ne bude kuhan (25 minuta u ekspres loncu).

2. U drugom loncu zagrijte ulje pa popržite luk. Nakon nekoliko minuta smanjite temperaturu te dodajte nasjeckanu papriku i mrkvu.


3. Pirjajte nekoliko minuta pa dodajte peršin i kopar, koncentrat rajčice, crvenu papriku jednu i drugu, malo papra i soli, pasiranu rajčicu i oko 150 ml vode. Pustite da se krčka na vatri cca 10-ak minuta. Ako je potrebno, dodajte još vode.


4. Grah rasporedite u glinenu posudu za pečenje. Dodajte umak s povrćem. U tom trenutku grah će izgledati jako vodenasto, poput juhe, ali će tekućina pečenjem ispariti. Sve dobro promiješajte.5. Kobasice lagano zarežite nožem s obje strane pa ih uronite u posudu s grahom. Pecite otprilike 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

U slast!

izvor: www.tportal.hr





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI