Najveće Vincelovo u županiji: Vetovčani stavili točku na i ovogodišnjim vincelovskim proslavama

28.1.2024. | 09:01 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 6170

Sada već tradicionalno, prvu subotu nakon blagdana svetog Vinka, Vetovčani su ponovno pokazali da drže do običaja okupivši se na tradicionalnom “Vetovačkom Vincelovu”, a kao i prethodnih godina, na trgu svetoga Vinka, oko vinogradara i vinara okupilo se mnoštvo prijatelja i gostiju.

Prema običaju, Vincelovo u Vetovu započelo je blagoslovom vinove loze i molitvom za uspješnu vinogradarsku godinu, a potom je uslijedila rezidba u kojoj su sudjelovali i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić te gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir.

Predsjednik Udruge Veteri Castra, Damir Špoljarić, koja je organizator manifestacije, istaknuo je da se i ove godine u smještajnim objektima tražio krevet više jer su gosti i prijatelji na najveće Vincelovo u Požeško-slavonskoj županiji pristigli iz raznih krajeva Lijepe naše.


Vetovčani su se ponovno pokazali kao pravi domaćini pobrinuvši se za bogatu gastronomsku ponudu i odličnu atmosferu nošenu zvucima tambura, a ako je suditi po tome kakva je proslava Vincelova, vinogradarska godina će biti izrazito uspješna.


izvor: PSŽ


VIŠE NA TEMU:
VETOVO
VINKOVO
VINCELOVO
PROSLAVA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI