Najlakše punjene paprike za osobe koje su se ʺpozdravileʺ s mljevenim mesom

FOTO: Stockfood

15.9.2020. | 08:16 | S.L.
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2242

Punjenje paprike možete napraviti i bez mljevenog mesa te ih zapeći u pećnici i tako si skratiti cjelokupno vrijeme kuhanja.

Sastojci za vegetarijanske punjene paprike:
6 velike paprike
300 grama kuhane kvinoje
60 grama naribanog parmezana
1 luk
2-3 češnja češnjaka
2 srednje velike tikvice
1 patlidžan
3 srednje velike rajčice
½ čajne žličice sušenog timijana
½ čajne žličice sušenog ružmarina
½ čajne žličice sušenog bosiljka
sol i papar po želji
2 žlice maslinova ulja

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.


2. Operite paprike, prerežite ih napola i očistite koštice. Stavite ih u lim za pečenje i pecite dvadesetak minuta dok ne omekšaju.


3. Za to vrijeme skuhajte kvinoju na uobičajeni način.

4. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa kratko propirjajte sitno nascjeckan luk i češnjak. U tavu ubacite tikvice, patlidžane i rajčice nasjeckane na kockice otprilike iste veličine.

5. Začinite sa sušenim timijanom, ružmarinom, bosiljkom, solju i paprom, pa sve zajedno pirjajte desetak minuta.

6. Napunite svaku pečenu papriku s malo kvinoje i povrtnom mješavinom te preko svega stavite nešto naribanog parmezana.

7. Zapecite u pećnici još desetak minuta dok se sir ne otopi, a paprike ne omekšaju.

8. Poslužite paprike uz prilog po želji. Dobar tek!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr




VIŠE NA TEMU:
RECEPT
MESO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI