17°C
صافي
Weather Data Source: het weer vandaag Amman per uur

Najlakše punjene paprike za osobe koje su se ʺpozdravileʺ s mljevenim mesom

FOTO: Stockfood

15.9.2020. | 08:16 | S.L.
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2560

Punjenje paprike možete napraviti i bez mljevenog mesa te ih zapeći u pećnici i tako si skratiti cjelokupno vrijeme kuhanja.

Sastojci za vegetarijanske punjene paprike:
6 velike paprike
300 grama kuhane kvinoje
60 grama naribanog parmezana
1 luk
2-3 češnja češnjaka
2 srednje velike tikvice
1 patlidžan
3 srednje velike rajčice
½ čajne žličice sušenog timijana
½ čajne žličice sušenog ružmarina
½ čajne žličice sušenog bosiljka
sol i papar po želji
2 žlice maslinova ulja

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.


2. Operite paprike, prerežite ih napola i očistite koštice. Stavite ih u lim za pečenje i pecite dvadesetak minuta dok ne omekšaju.


3. Za to vrijeme skuhajte kvinoju na uobičajeni način.

4. Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa kratko propirjajte sitno nascjeckan luk i češnjak. U tavu ubacite tikvice, patlidžane i rajčice nasjeckane na kockice otprilike iste veličine.

5. Začinite sa sušenim timijanom, ružmarinom, bosiljkom, solju i paprom, pa sve zajedno pirjajte desetak minuta.

6. Napunite svaku pečenu papriku s malo kvinoje i povrtnom mješavinom te preko svega stavite nešto naribanog parmezana.

7. Zapecite u pećnici još desetak minuta dok se sir ne otopi, a paprike ne omekšaju.

8. Poslužite paprike uz prilog po želji. Dobar tek!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr




VIŠE NA TEMU:
PAPRIKE
RECEPT
MESO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI