Najfiniji način da potrošite stari kruh: Recept za zapečena jaja sa sirom i gljivama

FOTO: Getty Images

4.7.2020. | 09:39 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3295

Od starog kruha mogu se napraviti brojna slana ili slatka jela. Donosimo vam recept za složenac od kruha, jaja, sira i gljiva koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, brunch, ručak ili večeru. Evo što trebate napraviti...

Sastojci za 5 do 7 osoba:
10 jaja
½ kg (starog) kruha
400 grama šampinjona
400 grama svježeg špinata
200 ml mlijeka
150 grama naribanog topivog sira
1 manji luk
1 žlica senfa
sol i papar po želji
malo maslinova ulja


Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.


2. Kruh narežite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.

3. U većoj tavi te na malo maslinova ulja propirjajte gljive i luk koje ste prethodno očistili i narezali na ploške. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.

4. U velikoj zdjeli istucite jaja, pomiješajte ih s mlijekom, kockicama kruha, gljivama, lukom, svježim špinatom i polovicom naribanog sira. Posolite, popaprite i dodajte senf. Sve dobro izmiješajte.

5. Smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje. Preko vrha posipajte ostatak naribanog sira.

6. Lim prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.
7. Poslužite sa salatom po želji. Dobar tek!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
JAJA
STARI KRUH

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI