Nadrealna scena u Gradskoj vijećnici Pakrac: Franjo Tuđman služi kao stativ za kameru

FOTO: 034 portal/ Pakrac.hr

4.11.2023. | 17:01 | Redakcija 034
Pregleda: 6688

Nadrealna scena dolazi nam iz Pakraca, točnije njihove Gradske vijećnice, a u kojoj fotografija Franje Tuđmana ni manje ni više služi kao stativ za kameru.

Doznajemo kako se kamera za obavljanje videopoziva za vijećnike koji nisu fizički prisutni na sjednici i(li) kamera za izradu videozapisa već mjesecima nalazi na fotografiji utemeljitelja i prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, a na to mjesto je najvjerojatnije postavljena još u vrijeme korone. Koliko je kamera nakaradno postavljenja svjedoči i kabel koji gotovo pa dijagonalno prolazi ispod Franje Tuđmana, a što znači se u blizini ne nalazi utičnica ili je kabel kamere jednostavno prekratak.

Zbog čega se u Gradskoj vijećnici Grada Pakraca nije uspjelo iznaći neko efikasnije i oku ugodnije rješenje, a koje bi istiskivalo trošak u vidu tiple i šarafa, za sada ostaje nejasno. Kad se svemu doda da je u Pakracu na vlasti dominantni HDZ, a koji na Lokalnim izborima 2021. godine nije imao niti jednog protukandidata, stvar postaje bizarnija. Upravo je prije nekoliko dana u Gradskoj vijećnici održano predstavljanje Idejnog projekta spomen-obilježja logora Bučje, prilikom čega se kamera također nalazila na fotografiji Franje Tuđmana, a na kojem je uvodnu riječ održala požeško-slavonska županica Antonija Jozić (HDZ).


Uvjereni smo kako će gradonačelnica Pakraca i zastupnica u Hrvatskom saboru, Anamarija Blažević (HDZ) u kratkom roku riješiti ovu, možemo reći sramotu. U suprotnom, svjedočit ćemo Stalnom postavu u Gradskoj vijećnici Pakrac pod nazivom: “Gledam vas…“


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI