Mladi poduzetnici Obrtničke škole Požega pobjednici natjecanja Turistički laboratorij

Obrtnička škola Požega
(FOTO: Fet.unipu.hr)

16.9.2023. | 09:46 | M.L.
IZVOR: fet.unipu.hr
Pregleda: 1908

Na Fakultetu ekonomije i turizma ʼʼDr. Mijo Mirkovićʼʼ 12. i 13. rujna 2023. godine organizirano je natjecanje učenika srednjih škola ,,Turistički laboratorijʼʼ koje se provodi u sklopu projekta ,,KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeloživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pulaʼʼ.Edukacijski ciklus Turističkog laboratorija definiran je kao samostalni rad timova od četiri učenika i jednog mentora (nastavnik matične škole) u oblikovanju poduzetničke ideje i razradi poslovnog plana u sektoru turizma i ugostiteljstva. Natjecanje je tijekom dvodnevnog programa okupilo 44 učenika organiziranih u 11 timova koje su pratili i savjetovali njihovi mentori. Učenici i mentori dolaze iz sljedećih srednjih škola: Hotelijersko - turistička škola Opatija, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Obrtnička škola Požega, Ugostiteljsko - turistička škola Osijek, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Srednja strukovna škola Vinkovci, Srednja škola Zabok, Strukovna škola Virovitica, Srednja škola Mate Blažina Labin.

Prvi dan natjecanja posvećen je radionicama u sklopu kojih su mentori timova i profesorice sa FET-a, dr. sc. Roberta Kontošić Pamić i dr. sc. Adriana Galant, vodili učenike kroz proces izrade ideje i poslovnog plana. Razvijeno je 11 sjajnih ideja koje su 13. rujna prezentirane stručnom žiriju. Žiri su činile predstavnice Fakulteta ekonomije i turizma ʼʼDr. Mijo Mirkovićʼʼ, dr. sc. Roberta Kontošić Pamić, dr. sc. Adriana Galant, izv. prof. dr. sc. Tamara Floričić , izv. prof. dr. sc. Iva Slivar, te predstavnice Maistre d.d., Annabelle Učkar Marušić, i Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o., Jasenka Kapularin. Poseban naglasak stavljen je na inovativnost i kreativnost ideja, a sve prezentirane ideje konceptom i sadržajem pokazale su veliki potencijal budućih mladih stručnjaka.Na velikom finalu Turističkog laboratorija koje je održano 13. rujna, odabrane su najbolje poduzetničke ideje, a najbolji timovi dobili su vrijedne nagrade:

1. mjesto osvojili su učenici Ines Đogolović, Lana Adžaga, Lara Katušić i Petar Vrgoč iz Obrtničke škole Požega, a pod mentorstvom nastavnice Marijane Levar. Nagrađeni su sa 4 električna romobila;
2. mjesto osvojili su učenici Andi Licitar, Jakob Fabijanić, Riad Rustemi i Sarah Sokolji iz škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula. Nagrađeni su s 4 pametna sportska sata;
3. mjesto osvojili su učenici Ivano Kolobarić, Ivan Smolčić, Luka Krajinović i Roko Mečić iz srednje strukovne škole Vinkovci. Nagrađeni su s 4 para bluetooth slušalica.Učenici i njihovi mentori tijekom svog boravka u Puli razgledali su centar grada ali i ruralni dio Istre. Uživali su u gastro ponudi jednog lokalnog obiteljskog agroturizma i time se upoznali sa načinom života u Istri i primjerima održivog turizma izvan urbanih područja.

izvor: fet.unipu.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI