Ministar Fuchs: ’Nastavnike se ipak neće novčano kažnjavati!’

Razmišlja li se o ukidanju maski u školama?
(FOTO: Screenshot: Nova TV)

15.11.2023. | 10:26 | Osijek Express
IZVOR: osijekexpress.com
Pregleda: 644

Iz prijedloga izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi izdvaja se, miče stavak koji se odnosi na novčano kažnjavanje nastavnika, rekao je danas ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, a nakon što se nacijom ‘digla prašina’ kako bi nastavni kadar mogao ‘dobiti po džepu’ zbog, pretpostavljalo se, ‘neopravdano loših ocjena pojedincu’ (!?).

– S obzirom na to da je jedna odredba toga članka izazvala toliko bure, i očito se počela politizirati, mi ćemo taj stavak članka maknuti iz prijedloga izmjena i dopuna Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama – rekao je ministar.

Naime, kako veli Fuchs, stavak o novčanim kaznama odnosiose na one koji se ne pridržavaju postojećih pravilnika. Štoviše, objasnio je da takvo što postoji i u drugim zakonima za one koji se ne pridržavaju propisa.


– Međutim, ako je to takav veliki problem, najjednostavnije je to maknuti i da ostane ovako kako je bilo. Odgovornost će se, u prvom redu, kao i do sada odnositi na ravnatelje škola i na same ustanove. Nije bila namjera, ići od škole do škole i provjeravati i kažnjavati – rekao je.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI