Milijuni u igri: Pogledajte koliko su Požežani kroz godine plaćali Čabrajine usluge

FOTO: Prigorski.hr

20.8.2023. | 21:42 | Redakcija 034
Pregleda: 15357

Donosimo vam listu troškova koje je samo Grad Požega od 2010. godine do danas platio ekskluzivnom izvođaču električnih radova na području Požege, obrtu Elektro team, u vlasništvu Tomislava Čabraje.

Iako smo već pisali o projektu rekonstrukcije javne rasvjete u Požegi, što su izvodili zajednica ponuditelja, Alles d.o.o., obrt ELEKTRO-TEAM i ELEKTRO – LOVOŠEVIĆ d.o.o., za što je aktualna gradska vlast (HDZ), predvođena gradonačelnikom dr. sc. Željkom Glavićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Požege Matejem Begićem, zadužila Požežane novim kreditom i to u iznosu od 1.250.000,00 eura, odnosno oko 8,5 milijuna kuna, komentari građana bili su izrazito loši ili nikakvi.

“Lampe su katastrofa, bolje da su ostavili one stare”, “Ne valja, vraćajte staru rasvjetu, ovo žiži kao Tomos”, “Ove lampe su više nego katastrofa, bolje da su stavili one starinske fenjere i od njih bi se više vidjelo. UŽASNO!!!”, “Ajde navikli smo da "zamrače" novce, ali da zamrače cijelo selo e to treba znati.”, samo su neki od komentara koji su danima žarili društvene mreže.


Nije prošlo svega nekoliko mjeseci od milijunskog posla, obrt Elektro-team u vlasništvu Tomislava Čabraje, dobio je novi unosan posao od Grada temeljem javne nabave. Riječ je o izgradnji javne rasvjete u Ulici Stjepana Radića u Vidovcima, a procijenjena vrijednost radova iznosi 62.468,75 eura s PDV-om na rok izvođenja radova 60 dana od dana sklapanja Ugovora.


Da je riječ o više nego li zanimljivom poslu u kojem je Grad nedavno podignuo milijunski kredit za obnovu javne rasvjete u Požegi, svjedoči i činjenica da je upravo ista firma dobila sada dodatan posao postavljanja javne rasvjete u Požegi. Inače, Tomislav Čabraja osim što je vlasnik obrta ujedno je i predsjednik NK Slavonije, a za koju Grad Požega također svake godine iz svog proračuna izdvaja milijunske iznose uz zanimljiv podatak najave izgradnje novog stadiona, a gdje bi izvođači trebale biti tvrtke s kojima Čabraja inače privatno itekako surađuje, a glavni akter koji forsira tu priču je, onaj koji uvijek hoda po niti regularnosti i zakonitosti svih odluka, uz možebitnu blagonaklonost DORH-a i USKOK, aktualni gradonačelnik Glavić.

Da je Čabraja bio ekskluzivni i omiljeni izvođač radova Ronku, Neferoviću, Puljašiću, a sada i Glaviću, i nije neka tajna. U nastavku donosimo popis troškova koje je samo Grad Požega platio od 2010. godine do danas obrtu Elektro team u vlasništvu Tomislava Čabraje. Iznos prelazi 20 milijuna kuna. U troškovima se ne nalazi nedavna rekonstrukcija javne rasvjete u Požegi odnosno postavljanje LED rasvjete koje je koštalo oko 8.5 milijuna kuna, a gdje je u kolaču sudjelovao i obrt u vlasništvu Čabraje.

S obzirom na to da je Čabraja uz Glavićevu podršku postao i predsjednik NK Slavonije, a za čijeg bi se vremena mogao početi graditi stadion, u što će biti ulupani milijuni kuna proračunskog novca, mogli bismo Čabraju i Glavića nazvati pravim Dream team-om.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI