Meksičko varivo od graha kojem ne fali vatre i dima

Grah- varivo
(FOTO: Shutterstock)

22.10.2021. | 10:37 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1575

Frijoles charros jednostavno je meksičko jelo koje će se svidjeti ljubiteljima pikantnog graha. Za recept će vam trebati i meso, poput slanine ili dimljene šunke, a strpljivim kuhanjem izvući ćete najbolje od arome. Frijoles charros pripremali su meksički kauboji kako bi imali dovoljno snage za fizički rad, a jede se i danas – najčešće uz rižu ili kukuruzni kruh.

Sastojci za meksičko varivo:


450 g suhog graha
340 g slanine
1 luk
1 ljuta papričica
3 češnja češnjaka
400 g pelata
1,4 l pileće juhe
2 lovorova lista
lišće korijandra
sol, papar


Priprema:



1. Grah namočite preko noći. S stavite u veliku zdjelu i dvostruko prelijte vodom.

2. Narežite slaninu i pržite je oko pet minuta. Zatim dodajte sjeckani luk i papričicu očišćenu od sjemenki te pržite miješajući dok ne omekša, oko 4 minute. Dodajte usitnjeni češnjak i pržite miješajući oko 30 sekundi.

3. Dodajte grah, temeljac, lovorov list, 2 žličice soli, pustite da zavrije na jakoj pa smanjite na vatru, poklopite i kuhajte dok grah ne omekša.

4. Zatim otklopite, dodajte rajčice i nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok grah ne postane kremast i dok se tekućina ne reducira. Začinite po ukusu, izvadite lovorov list i pospite lišćem korijandra.

izvor: www.punkufer.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT DANA
HRANA
VARIVO
GRAH

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI