Markacistički izlet članova HPD ’Sokolovac’ Požega

FOTO: B.H.

22.5.2024. | 09:55 | Bruno Horvat
Pregleda: 570

Markacistička sekcija HPD Sokolovca u nedjelju je dovršila obnovu markacija i čišćenje staze od granja, raslinja i otpada na trećem dijelu planinarskog puta oznake 124 na Papuku. Ovaj dio, toga puta nalazi se na izlasku na makadamsku cestu za Jankovac, te strmim usponom dolazi do križanja s putom oznake 125 (Velika - Orahova voda).Inače, planinarski put oznake 124 kreće iz Velike te dijelom vodi uz vodotok Veličanke pored njenog izvora i dalje do navedenog križanja. Na tom dijelu Veličanka je doista bistra i prelazi preko kamenja obraslog mahovinom pa je pravi užitak biti na Papuku upravo na ovom dijelu. Duga je 5,6 km, a kako marke jako dugo nisu bile obnavljane bile su potrebne tri radne akcije kako bi se u potpunosti obnovila.

U ovoj akciji sudjelovali su: Vesna Matoković, Elizabeta Radetić, Spomenka Mušec, Krešimir Bubak, Verica Sinjaković i Anita Bubak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI