NASLOVNADRUŠTVO
Mara Tomašević: ʺNa DVD-u se nalazi snimka na kojoj mi prijeti da će me ubitiʺ

FOTO: sbplus.hr

Mara Tomašević: ʺNa DVD-u se nalazi snimka na kojoj mi prijeti da će me ubitiʺ

20.2.2019. 13:53 | sbplus.hr IZVOR: sbplus.hr PREGLEDA: 3982

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu danas je nastavljeno suđenje Alojzu Tomaševiću za nasilje u obitelji, a njegova supruga je sudu predala i snimku na kojoj joj on, kako tvrdi, prijeti ubojstvom.

SLAVONSKI BROD - Današnja rasprava vođena u postupku protiv požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, kojeg se tereti za nasilje u obitelji, odgođena je, a nova zakazana za 29. ožujka ove godine.

Razlog odgode su novi dokazi zbog kojih je odvjetnik obrane Željko Damjanac zatražio dodatno vrijeme kako bi utvrdili odnose li se na nasilje nastalo u vremenu koje se spominje u optužnici. Naime, Mara Tomašević danas je na sudu predala fotografije i dvominutnu snimku snimljenu na DVD-u, a na kojima su vidljive ozlijede za koje tvrdi da su nastale tijekom 2016. i 2017. godine.-  Oštećena kaže kako u mobitelu postoje dokazi kada su snimke, koje su danas predane, nastale - kazao je u sudnici Jovan Vukmanović, zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Požegi. Vukmanović je rekao kako je i on prvi puta danas u sudnici vidio sporne fotografije na kojima je uočljivo kako su ozlijede na njima svježe, no da je na Sudu da utvrdi kada su nastale. Ne isključuje niti mogućnost da Sud donese odluku o vještačenju mobitela.

Sama Mara Tomašević, pak, tvrdi kako se fotografije odnose na razdoblje 2016. i 2017. godine. - Na fotografijama se nalaze zabilježene moje ozlijede na oku, licu, ruci i nogi, dok je na snimci jedan naš razgovor tijekom kojeg se čuje njegova prijetnja kako će me ubiti. Sama snimka nastala je 15. srpnja 2016. godine - izjavila je Tomašević, dodavši kako je zlostavljanje trpjela cijelo vrijeme braka, no "to u ovom postupku ne uzimaju u obzir". Na početku današnje rasprave ispitana je svjedokinja Marija Jozić, koja je radila s oštećenom Marom Tomašević na čiji je prijedlog i pozvana kao svjedok. No, u svom iskazu kazala je kako ona osobno nije vidjela ozlijede, ali je 'čula što se po Požegi priča'.

- Ne znam ja što se događalo unutar njihova četiri zida. Čula sam svakakve priče, ali ja ništa nisam vidjela. Samo mi je Mara rekla za ozljedu na ruci - izjavila je Jozić.- Nije niti mogla vidjeti te ozlijede zbog kojih se sada njemu sudi, kada su one nastale za vrijeme ljetnog raspusta. Ali jesi li vidjela ozlijede oka kad smo zajedno radile u Domu? - pitala je svjedokinju oštećena Mara Tomašević.

Jozić je potvrdila kako se sjeća tih ozljeda od prije 27 godina, no, kako je istaknuto na sudu, one i nisu predmet ovoga suđenja.

Na današnjem ročištu trebala je biti ispitana i Manda Kvaternik, sestra Alojza Tomaševića, no zbog bolesti nije došla na današnje ročište. Obrana nije odustala od njenog svjedočenja te će ona biti ispitana na slijedećem ročištu koje je sudac Slaven Vidmar zakazao za 29. ožujka.- Na slijedećem ročištu bi smo trebali raspraviti o kvaliteti danas predanog dokaza (misli se na fotografije i snimku, nap.a.) te je li uopće riječ o dokazu i odnosi li se on na predmet postupka, a nije isključeno niti da bi idući puta mogla uslijediti obrana - najavio je odvjetnik Alojza Tomaševića, Željko Damjanac.  09.10 sati

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu započelo je današnje ročište u postupku protiv Alojza Tomaševića. Trenutno svjedoči Marija Jozić, radna kolegica oštećene Mare Tomašević. Kaže kako o obiteljskim odnosima u kući Tomaševića zna samo po pričama. 

09.00 sati:

SLAVONSKI BROD - Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, pred sucem Slavenom Vidmarom, danas će biti nastavljeno suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, kojem se sudi za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom, a do kojeg je došlo početkom listopada prošle godine.

Podsjetimo, Tomaševića je za nasilje prijavila supruga, koja je - nakon što je iskazala sumnju u objektivnost požeškog suda, odustala od daljnjeg progona. No, gonjenje Tomaševića po službenoj dužnosti nastavilo je Općinsko državno odvjetništvo i to zbog težine dijela za koje se tereti okrivljenika. Cijeli slučaj našao se pred brodskim sucem Vidmarom jer je požeški sud zatražio izuzeće.

Prvo ročište održano je 22, listopada prošle godine, kada je Tomašević, očitujući se na navode optužnice, izjavio kako se ne osjeća krivim. A optužnica ga tereti da je „u nakani da omalovaži svoju suprugu govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva" te da ju je „u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice, te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu."

Nakon što je Mara Tomašević pred sucem Slavenom Vidmarom govorila o tome kada ju je i kako njezin suprug zlostavljao, optuženi župan Tomašević nije iskoristio mogućnost u sudnici pitanja postaviti svojoj supruzi.Nove rasprave održane su 16. i 17. siječnja 2019. godine. Na onoj od 16. siječnja odmah na početku obrana je zatražila isključenje javnosti za vrijeme ispitivanja svjedoka, a sve radi zaštite malodobne djece koju oni imaju, što je sudac i odobrio nakon što se Mara Tomašević ovom prijedlogu nije protivila. Iako su postojale naznake kako će se isključenje javnosti tražiti i na raspravi održanoj dan kasnije, 17. siječnja, do toga ipak nije došlo i to zato što su se i Silvio Tomašević i njegova supruga Željka, sin i snaha Alojza i Mare, pozvali na blagodat ne svjedočenja protiv osobe koja im je u srodstvu. U nastavku je uslijedilo izlaganje medicinskog vještaka Damira Matokovića, koji je na samom početku svog obraćanja istaknuo kako u cijelosti ostaje kod svog nalaza i mišljenja danog 30. listopada 2017. godine u Požegi, a prema kome je "iz proučene medicinske dokumentacije vidljivo kako je došlo do nagnječenja desne nadlaktice".

Suđenje se nastavlja danas u 9 sati, a valja podsjetiti kako DORH za Tomaševića, kojeg optužnica tereti za kaznena djela protiv braka, nasilja u obitelji te protiv života i tijela u smislu ozljeđivanja, traži deset mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.
Tagovi: tomašević, sušenje, mara, alojz, slavonski rod, sud

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Norijada 2019. na Atletskom stadionu u Požegi 22.5.2019.

.

Geopriče nastavljaju putovanje Papukom i na dva kotača

.

(FOTO) U Radovancima otvoren novi Društveni dom vrijedan 2,3 milijuna kuna

.

300.000,00 kn za rekonstrukciju Ulice Đure Salaja u Dobrovcu

.

034 Portal prestigao 100 tisuća pregleda

.

Vino Veleučilišta najbolje na županijskom ocjenjivanju vina Vino-kap 2019.

.

Daj pedalu lošim navikama!

.

Cijena struje rasla nam brže nego u EU, uskoro će opet

Trpezarijski stol od punog drveta za 6 osoba

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Policija dovršila istraživanje nad 62-godišnjakom koji je u dvorištu kuće tupim predmetom ubio mačku

.

Judaši Jigora odlični na međunarodnom turniru u Zvorniku

.

Osnovna glazbena škola Pakrac: Koncert filmske glazbe

.

Izbor za najboljeg sportaša Lipika u 2018. godini

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas djelomice sunčano s promljenljivom naoblakom i malo toplije

.

Franjo Lucić se ljuti ...... s pravom ili bez ?!?!?!

.

Poljanski osnovnoškolci sudjelovali na Vitezijadi u Sv. Ivanu Žabno

.

Veleučilište u Požegi proslavilo 21. obljetnicu osnutka - uskoro stižu novi studiji

.

29. smotra folklora u Velikoj počinje u petak, 24.5. nogometnom utakmicom bivših ʺVatrenihʺ te koncertom Mate Bulića

.

Pakracu novi novci iz Ministarstva regionalnog razvoja: Za dva projekta 640.000 kuna

.

Lakše ozlijeđena vozačica u prometnoj nesreći kod Vukojevice

.

Uzbuna pred vratima Hrvatske: Stigla opaka smrtonosna bolest, 75 je zaraženih! Cjepivo ne postoji

.

Angela se baš usrećila, Njemački mediji o HDZ-ovom skupu: Nacionalistički tonovi uz ustaškog barda

.

Lipičanin Vedran Kelemen osvojio srebro u Koprivnici

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas promjenljivo i nestabilno

FOTONALAZ

Evo kako ptice vide polja uljane repice u cvatu