Malci Genijalci osvajaju državu mentalnom aritmetikom: Požegi donijeli 6 medalja

Malac genijalac- Požega
(FOTO: Ustupljene fotografije)

22.5.2024. | 08:03 | 034
Pregleda: 2008

proteklog vikenda, u nedjelju, 19. svibnja 2024.godine, održano je 3. Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici škole Malac Genijalac. Sudjelovalo je oko 200 djece iz cijele Hrvatske, a natjecanje je održano na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.Požegu je predstavljalo 11 učenika, podijeljenih u kategorije: Nives Murar, Gabriel Vukašinović, Jakov Đurić, Naomi Galojlić, Noel Galojlić, Karmela Petranović, Šimun Odobašić, Dora Kovačević, Mate Kovačević, Dora Križić, Alana Baričević.

Svojim znanjem i brzinom, Požegi su donijeli 6 medalja:

Pismeni dio:
Šimun Odobašić - 1.mjesto
Dora Križić - 2.mjesto 
Alana Baričević - 3.mjesto
Nives Murar - 3.mjesto 

Mentalno računanje (Anzan):
Šimun Odobašić - 3.mjesto
Noel Galojlić - 3.mjesto U disciplini mentalne aritmetike djeca mentalno računaju te u ograničenom vremenskom periodu, bez ikakvog pomagala, moraju točno riješiti određeni broj zadataka. Program je porijeklom iz Japana, a glavni alat za rad je abakus, drevna računaljka pomoću kojem vizualizacijom i simulacijom pokreta djeca postižu izvanredno brzo računanje i razvoj kognitivnih vještina poput poboljšanja koncentracije, logičkog i analitičkog razmišljanja, pamćenja i mašte.

Požeški Malci dokazali su svoje izvanredne matematičke sposobnosti, a njihovi rezultati potvrđuju talent, upornost i disciplinu u radu. Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI